Fără mască în aer liber! Din 15 mai se relaxează măsurile. Ce se va întâmpla în școli

2 min read
Fără mască în aer liber! Din 15 mai se relaxează măsurile. Ce se va întâmpla în școli

Din 15 mai se relaxează măsurile! Nu mai purtăm măști în aer liber
Ne îndreptăm cu pași mărunți spre normalitate. Din 15 mai se elimină obligativitatea purtatului măștii în aer liber, cu excepția piețelor sau târgurilor, și se renunță la carantina de noapte! Nici agenții comerciali nu vor mai avea programul limitat, iar activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu spectatori, cu 25% din locuri ocupate.

Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc pe 13 mai. Acesta a precizat că măsurile de relaxare sunt condiționate, în continuare, de evoluția pandemiei și de gradul de vaccinare, îndemnând populația să continue să se imunizeze.
„Am pregătit un calendar cu măsuri de relaxare, care cuprinde întreaga perioadă de vară, ne pregătim de relaxare. Dar nu vrem să relaxăm în iunie, că să revenim la restricții în august. Vom avea o relaxare pas cu pas, relaxările sunt condiționate de evoluția pandemiei și gradul de vaccinare (…) Prima etapă de relaxare va avea loc în 15 mai. Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior cu câteva excepții: piețele, târgurile. Următoarea măsură: se elimină restricțiile de circulație pe timp de noapte”, a declarat Klaus Iohannis.
Citește și: Solicitare de urgență pentru vaccinarea copiilor între 2 și 11 ani de la Pfizer
Președintele a precizat și care sunt noile ținte de vaccinare convenite: „Campania de vaccinare a prins viteză. E nevoie de mai mult. Dacă vrem să ieșim din pandemie trebuie să ne vaccinăm. Nu e altă cale. Am stabilit niște ținte. Ne propunem la 1 iunie să avem 5 milioane de persoane vaccinate, la 1 iulie 6 milioane, la 1 august 7 milioane”.
Așadar, din 15 mai intră în vigoare următoarele măsuri de relaxare:

se elimină obligativitatea purtatului măștii în aer liber,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.