Festivalul de poezie „Gellu Naum” – Ediţia 2022

2 min read
Festivalul de poezie „Gellu Naum” – Ediţia 2022

Festivalul de poezie „Gellu Naum” organizat de Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Bucureşti, se adresează tinerilor autori (elevi de liceu si de gimnaziu) care tind către un nivel de performanţă artistică, depăşind faza primelor încercări. Nume proiect: Festivalul de poezie „Gellu Naum” – Ediţia 2022Organizatori: Colegiul Național Mihai Eminescu din Bucureşti în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din RomâniaCondiţii de participare: Festivalul se adresează elevilor de gimnaziu și liceu.Perioadă înscriere: 01.03.2022 – 07.03.2022Perioadă desfăşurare: 02.04.2022 – 04.06.2022Comunicat
Festivalul de poezie „Gellu Naum” – Ediţia 2022
 Festivalul de poezie „Gellu Naum”, organizat de Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Bucureşti, se adresează tinerilor autori (elevi de liceu si de gimnaziu) care tind către un nivel de performanţă artistică, depăşind faza primelor încercări.
Profesorii de limba şi literatura română din unităţile şcolare participante vor selecta un număr de tineri autori (cel mult cinci din fiecare şcoală) cu câte cinci texte reprezentative fiecăruia. Textele vor fi expediate în format electronic pe adresa de e-mail [email protected], precizându-se numele și prenumele elevului, clasa, şcoala de proveniență și  numele profesorului îndrumător. Întrucât întâlnirile din ziua concursului vor fi filmate și apoi postate pe blogul festivalului, trebuie atașat și acordul GDPR de prelucrare a datelor cu caracter personal.
Etapa municipală pentru participanții din București se va desfășura în data de 2 aprilie, online. Textele vor fi expediate până în data de 7 martie 2022. Toți elevii selectați să intre în concurs vor fi anunțați și invitați să citească, în fața juriului, cele cinci texte. Activitatea se va desfășura, pe platforma Zoom, la ora care va fi anunțată cu câteva zile înaintea evenimentului.
 Pentru etapa națională așteptăm textele până pe data de 30 aprilie. În data de 4 iunie va avea loc întâlnirea Zoom cu scriitorii pentru jurizarea etapei naționale. În concurs vor intra și elevii premiați la etapa municipală. Toată activitatea noastră precum și alte anunțuri importante legate de etapele desfășurării festivalului se vor găsi pe blogul www.festivalulgellunaum.ro, unde puteți vedea și activitățile desfășurate în anii precedenți. De asemenea, diplomele vor fi expediate în țară, pe adresa liceelor participante sau, la cerere, pe adresele personale ale participanților sau ale profesorilor coordonatori.
Lucrările vor fi jurizate de scriitori reprezentativi.
Vă așteptăm!                          
Virginia Olaru
Telefon: 0726268169
e-mail: [email protected]

 » sursa: www.didactic.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.