Festivalul Internațional de film KINOdiseea, ediția XIV, aduce la București filme pentru publicul tânăr premiate la festivaluri internaționale

2 min read
Festivalul Internațional de film KINOdiseea, ediția XIV, aduce la București filme pentru publicul tânăr premiate la festivaluri internaționale

De la prima ediție din 2009, KINOdiseea – Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr și-a propus să aducă în atenția publicului bucureștean cele mai noi filme pentru copii, în premieră în România sau chiar Europa de Sud-Est, producții apreciate de publicul internațional și de criticii de film din întreaga lume, premiate la festivaluri precum precum Berlin, Sundance sau festivaluri de profil cu tradiție, filme cu tematici educative și sociale, care nu intră în rețeaua clasică de distribuție .
În 2022, competiția de lungmetraje KINOdiseea Junior aduce pe marile ecrane de la Cinema Gloria și Cinema Muzeul Țăranului 8 filme premiate la Berlinale, și alte festivaluri importante de film pentru publicul tânăr, precum European Film Awards, Annecy International Animated Film Festival, Zurich Film Festival, Brussels Animation Film Festival, Lithuanian Film Awardsși Children KinoFest.
Acestea sunt:
PRINȚESA DRAGON / DRAGON PRINCESSE (Rr: Jean-Jacques Denis & Anthony Roux, animație, 2021, 1h 10m., Franța)
Sinopsis : Bristle este o fetiță crescută de dragoni. Dar, când tatăl ei trebuie să îi dea lui Sorgerog al doilea cel mai valoros lucru pentru el, el o oferă pe Bristle. Acest lucru o împinge la disperare și o obligă să fugă din peștera familiei. Bristle pornește apoi într-o călătorie de descoperire în lumea oamenilor. Printre aceștia, ea învață ce înseamnă prietenia, solidaritatea și lăcomia care pare săle mănânce inimile.
Premii: Cel mai bun film -Anima – Brussels Animation Film Festival2022, nominalizat la Cel mai bun film -Children KinoFest 2022, nominalizat la Cel mai bun film de animație – Lumiere Awards, Franța 2022.

INIMĂ DE FLUTURE / A BUTTERFLY’S HEART (r: InesaKurklietyte, familie, 2021, 1h 48 m., Lituania)
Sinopsis : Filmul spune povestea unui băiețel de 10 ani pe nume Juozapas, care este extrem de special pentru că s-a născut cu inima în afara pieptului și a supraviețuit.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.