Festivalul Internațional de film KINOdiseea poposește la Tulcea, între 22 și 25 septembrie

2 min read
Festivalul Internațional de film KINOdiseea poposește la Tulcea, între 22 și 25 septembrie

De la prima ediție din 2009, KINOdiseea – Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr și-a propus să aducă în atenția publicului bucureștean cele mai noi filme pentru copii, în premieră în România sau chiar Europa de Sud-Est, producții apreciate de publicul internațional și de criticii de film din întreaga lume, premiate la festivaluri precum precum Berlin, Sundance sau festivaluri de profil cu tradiție, filme cu tematici educative și sociale, care nu intră în rețeaua clasică de distribuție.
Programul Festivalului Internațional de film KINOdiseea, între 22 și 25 septembrie
În 2022, KINOdiseea aduce publicului de toate vârstele din Tulcea atât filme noi premiate în ultimii doi ani la festivaluri importante de film pentru publicul tânăr și nu numai, precum Zurich Film Festival, Brussels Animation Film Festival, Lithuanian Film Awards și Children KinoFest dar și filme de revăzut pe marele ecran.

Acestea sunt:

PRINȚESA DRAGON / DRAGON PRINCESSE (R: Jean-Jacques Denis & Anthony Roux, animație, 2021, 70m., Franța)

Sinopsis: Bristle este o fetiță crescută de dragoni. Dar, când tatăl ei trebuie să îi dea lui Sorgerog al doilea cel mai valoros lucru pentru el, el o oferă pe Bristle. Acest lucru o împinge la disperare și o obligă să fugă din peștera familiei. Bristle pornește apoi într-o călătorie de descoperire în lumea oamenilor. Printre aceștia, ea învață ce înseamnă prietenia, solidaritatea și lăcomia care pare să le mănânce inimile.
Premii: Cel mai bun film – Anima – Brussels Animation Film Festival 2022, nominalizat la Cel mai bun film – Children KinoFest 2022, nominalizat la Cel mai bun film de animație – Lumiere Awards, Franța 2022.

INIMĂ DE FLUTURE / A BUTTERFLY’S HEART (r: Inesa Kurklietyte, familie, 2021, 108 m., Lituania)

Sinopsis: Filmul spune povestea unui băiețel de 10 ani pe nume Juozapas,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.