Păunescu (AUR), întrebare pentru premierul Ciucă: Ce măsuri veți lua pentru a proteja populația aflată la limita pauperizării?

2 min read

În contextul creșterii datoriei publice a României, deputatul Silviu-Titus Păunescu (AUR) i-a solicitat premierului Nicolae Ciucă să transmită un răspuns la următoarea întrebare: ce măsuri veți lua pentru a proteja populația aflată la limita pauperizării?

Recent, ați susținut că datoria publică a României a scăzut față de anul trecut, omițând faptul că, de fapt, valoric, datoria publică a crescut, însă scade ca procent din Produsul Intern Brut după ce PIB a crescut puternic.

„Datoria publică a scăzut față de anul trecut, sperăm să o menținem în această tendință, reușim să coborâm sub 50%”. Cu toate aceste, datoria publică a crescut, valoric, în iunie 2022, la 621,82 miliarde lei, de la 614,33 miliarde lei, în luna precedentă.

Cum Legea responsabilității fiscal-bugetare prevede că Guvernul trebuie să prezinte public un program pentru reducerea poverii și trebuie să înghețe cheltuielile cu salariile din sectorul public, când datoria trece de 50% din PIB, vă rog să îmi precizați, stimate domnule prim-ministru, următoarele:

  1. Aveți cunoștință despre faptul că datoria publică este într-o continua creștere, însă scade ca procent din Produsul Intern Brut după ce PIB a crescut puternic?
  2. În contextul actualei crize energetice și agro-alimentare și a depășirii pragului de 50% al datoriei publice, care sunt măsurile pe care le veți lua pentru a proteja populația aflată, deja, la limita pauperizării? Luați în considerare înghețarea salariilor din sectorul public?

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.