Fetița dependentă de jucăria de care uitase și alte dependențe ale copiilor

2 min read
Fetița dependentă de jucăria de care uitase și alte dependențe ale copiilor

Ideea este că se joacă cu o jucărie deja trecută de vârstă pe care o are, dar o las în pace, nu sar în capul ei.Dacă copiii fac diferite dependențe temporare de cărți, plușuri, jucării sau alte lucruri, lăsați-i în pace.

Când să te îngrijorezi
Acu’-i acu’: când vine momentul de îngrijorare:

Dependențele temporare pentru lucruri durează între 2 și 30 zile. Dacă copiii uită să mai socializeze cu părinții sau alți copii din cauza jucăriilor, trebuie să îi dezlipiti un pic de atracția jucăriei X.
Copiii trebuie să facă pauze de joacă uneori, acestea fiind de minim 40 minute. În acest timp, copilul nu trebuie să ia telefonul și să se uite pe el.

Când trebuie să te îngrijorezi în privința telefonului
Copiii aleg să își petreacă mult timp în fața ecranelor, ceea ce îi face să devină sedentari. La urma urmei, copiii sedentari sunt în general obezi. Trebuie să îi lăsăm în fața device-urilor maximum 2-3 ore, chiar și în cazul orelor de școală online (valabil și pentru profesori).
Când ar trebui să le luăm copiilor telefoane mobile
Păi, recomandat ar fi să nu le luam niciodată telefoane cât sunt copii. Dar, dacă cei mici insistă, vârsta minimă ar trebui să fie de 12 ani.
Dacă nu îi iau telefon mai devreme, cum mai învață subiecte noi?
De pe calculatoarele noastre. Noi avem, ca și părinți, laptop sau telefon. Ei, de acolo află copiii informații.Revenind la fiică-mea, ea nu e dependentă de device-uri, cu toate că are canal de YouTube. Ea doar postează și face lucruri utile cu tableta sa.
Deci, copiii trebuie ca 25% din timp să și-l petreacă cu prieteni și părinți, 25% din timp jucându-se, 25% din timp în activități școlare și 25% din timp,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.