Florin Cîțu nu vrea să umble la buget: „Această soluție, să plătim pentru români, nu rezolvă problema prețurilor din energie” – 4media.INFO

2 min read
Florin Cîțu nu vrea să umble la buget: „Această soluție, să plătim pentru români, nu rezolvă problema prețurilor din energie” – 4media.INFO

Președintele PNL, Florin Cîțu, „este interesat de orice soluție pentru facturile la energie care nu discriminează”, dar consideră că banii din bugetul de stat „nu rezolvă problema structurală a prețurilor la energie”, au declarat surse din PNL, luni, 17 ianuarie, înaintea ședinței de coaliție PSD-PNL-UDMR programată la ora 17.00.

„Florin Cîțu este interesat de orice soluție pentru facturile la energie care nu discriminează și care se aplică unitar în toate sectoarele din economie. În acelasi timp, a avertizat că aceste soluții, cu bani de la buget pentru persoane fizice și companii, nu rezolvă problmea structurală a prețurilor din energie.

Trebuie un plan de investiții multianual, asumat transpartinic pentru a asigura securitatea energetică a României”, au explicat surse din partid pentru Libertatea. Coaliţia de guvernare PSD-PNL-UDMR se reuneşte la ora 17.00, la Parlament, pentru a discuta măsuri în domeniul energiei. Va fi prima ședință de coaliție din 2022 și la ea vor mai participa ministrul PNL al energiei, Virgil Popescu, reprezentanți ai Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) și reprezentanți ai Autorității pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni dimineață, 17 ianuarie, că social-democrații au stabilit deja măsurile în domeniul energiei și urmează să le discute în ședința de coaliție care va avea loc diseară la Parlament. „Nu este admis să liberalizezi prețul energiei în plină pandemie”, a transmis Ciolacu.

Navigare în articole

 » sursa: www.4media.info

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.