Florin Pușcașu (AUR) a prezentat autorităților necesitatea de a realiza un nou pod peste Siret la Zvoriștea. Ce a răspuns Ministerul Transporturilor

2 min read

Florin Pușcașu, deputat AUR de Suceava, a solicitat premierului Marcel Ciolacu să se implice personal în realizarea unui nou pod peste Siret la Zvoriștea. Podul actual, situat pe DN 29 A Suceava – Dorohoi, se află într-o stare avansată de degradare. Presa locală a publicat imagini dezolante – bucăți din placa de beton a podului se desprind cu mâna.

Având în vedere gradul ridicat de pericol, au fost impuse anumite măsuri de siguranță: circulația pietonilor este interzisă, a fost introdusă și o restricție de tonaj, iar circulația autovehiculelor nu se realizează concomitent pe ambele benzi, iar riscul de prăbușire rămâne semnificativ de mare.

Florin Pușcașu a subliniat că județul Suceava este abandonat de autoritățile locale, iar liderii PSD și PNL sunt în permanent conflict, în timp ce populația are de suferit. Interpelarea deputatului a fost înaintată către Ministerul Transporturilor, care a venit cu o serie de precizări.

Astfel, instituția a precizat că la nivelul CNAIR S.A au fost făcute demersurile necesare în vederea înlocuirii vechiului pod:

„La nivelul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A., prin direcția de specialitate, a fost implementat un contract de prestări servicii de proiectare faza SF ce a prevăzut înlocuirea podului existent cu un pod nou amplasat pe DN 29A la km 224-859. În urma aprobării indicatorilor tehnico-economici prin Ordinul ministrului transporturilor şi infrastructurii nr.1558/22.08.2023, documentația pentru podul pe DN 29A km 22+859 a fost predată Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri laşi în vederea realizării tuturor activităților necesare atribuirii şi implementării contractului de proiectare şi execuţie.

Totodată, vă comunicăm că podul menționat urmează a fi construit pe drumul județean DJ 291K, km 7+-220, pe sectorul dintre comuna Zamostea, județul Suceava şi comuna Talpa, județul Botoşani. Consiliul Județean Suceava şi Consiliul Județean Botoşani au promovat, de comun acord, obiectivul de investiție intitulat Pod de beton armat peste râul Siret, pe drumul judeţean DJ 291K, km 7+220, comuna Zamostea, judeţul Suceava şi comuna Talpa, judeţul Botoşani”, se arată în răspunsul oferit de Ministerul Transporturilor.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.