„Forța motrice” a PLUS lovește din nou: Ce s-ar întâmpla dacă următoarea pandemie ne-ar prinde trăind comunal? În primul rând că n-am mai avea pandemii

2 min read
„Forța motrice” a PLUS lovește din nou: Ce s-ar întâmpla dacă următoarea pandemie ne-ar prinde trăind comunal? În primul rând că n-am mai avea pandemii

Fosta „roată motrice în jurul căreia s-a construit echipa executivă care a dat formă și substanță Plus”, Oana Bogdan, revine cu noi declarații controversate, afirmând că n-ar mai exista pandemii dacă oamenii ar renunța la proprietatea privată.
Nu este pentru prima dată când arhitecta transmite mesaje în care încearcă să le explice oamenilor că renunțarea la proprietatea privată le-ar asigura un trai mult mai bun. În ultimii ani, mesajele ei au stârnit revoltă în spațiul public.
„Ce s-ar întâmpla dacă următoarea pandemie ne-ar prinde trăind comunal?”, m-a întrebat cineva acum un an.
În primul rând că n-am mai avea pandemii dacă am trăi „comunal”, pentru că asta ne-ar reduce amprenta ecologică. Adică am lăsa naibii natura în pace. I-am face loc. Căci natura nu mai are loc. Înghesuită, ne transmite mesaje în formă de viruși care ne țin în casă(…)
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Pământul n-ar mai trebui să fie în proprietatea nimănui. Și da, mă gândesc și la săracii Chinei, care sunt nevoiți să vândă lilieci pentru a supraviețui, și la țăranii români, cei care au trăit colectivizarea, și la urmașii lor care, în ultimii treizeci de ani, au fost sărăciți de goana bogaților după „a avea” și mai mult.
Și, dacă, să zicem, ar fi să ne lovească totuși o altă pandemie trăind „comunal”, traiul ăsta „comunal” ne-ar ajuta s-o combatem. Pentru că traiul „comunal” nu înseamnă să dormi claie peste grămadă în aceeași cameră, după cum nu înseamnă nici să mănânci cu aceeași lingură.
Traiul „comunal” este o formă de organizare. Împărtășești mai binele comunității, nu dormitorul. Cooperative de locuit, co-housing, co-living – toate acestea sunt moduri în care oamenii au înțeles să se organizeze în alte țări pentru a avea acces la locuințe ieftine de calitate (nu e nici o contradicție),

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.