USR-PLUS a cedat: România mai importantă decât jocurile politice

3 min read
USR-PLUS a cedat: România mai importantă decât jocurile politice

Vlad Voiculescu a fost îndepărtat din funcția de ministru al sănătății. Acest lucru a fost făcut de către premierul liberal Florin Cîțu.

Ludovic Orban a susținut această decizie, ba chiar a recomandat-o. El și Florin Cîțu susțin că au existat mai multe gafe ce au dus la această decizie.

Dar oare poate fi un ministru tras la răspundere pentru ce se petrece în spitale? Depinde de un ministru buna funcționare a sistemului medical? Se putea oare schimba ceva în doar 3 luni?

Sau poate că Vlad Voiculescu deranja pe cineva, nu mai era bine văzut, nu mai era un copil cuminte ci un jucător.

În realitate mai mulți membri USR-PLUS au ieșit cu declarații. Se pare că reforma de la minister începea să dea roade și să sperie. Vlad Voiculescu se pare că devenise o amenințare pentru sistemul care controla banii publici.

Ionuț Moșteanu, lider USR, condamnă gestul lui Florin Cîțu și spune lucrurilor pe nume:

Birourile Naționale ale USR și PLUS, reunite, au decis în ședința de urgență de astăzi următoarele:

„Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală și imatură a premierului Florin Cîțu care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional. A luat o decizie în mod unilateral, ceea ce este împotriva spiritului în care am format această Coaliție de guvernare. De la bun început am decis să lucrăm în echipă pentru a reforma România și până azi așa au fost luate deciziile comune.

Din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru.

Încă din prima zi a mandatului său, Vlad Voiculescu a început un proces de reforme pentru realizarea cărora s-a angajat întreaga coaliție, inclusiv domnul Cîțu, atunci când a primit invitația de a-și asuma rolul pe care încă îl deține.

Amintim între acestea: transparența actului de guvernare, demararea procesului de depolitizare în sănătate, aducerea de profesioniști la casele de asigurări de sănătate și demararea procedurilor necesare construirii de spitale noi.

În al doilea rând, anunțul privind preluare a interimatului de la Sănătate este făcut fără consultarea USR PLUS. Și aceasta este o dovadă de lipsă de responsabilitate politică într-un moment foarte greu pentru țară.

Florin Cîțu l-a demis unilateral pe Vlad Voiculescu fără nicio evaluare, făcând jocul celor care frânează de trei luni reformele din programul de guvernare pe care l-am agreat și votat împreună.

Alianța USR PLUS își dorește să rămână într-o coaliție de guvernare care își asumă reforme, nu una în care doar le aprobă dar nu le și face.

Cerem de urgență o ședință a Coaliției pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premierul Cîțu.”

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.