S.O.S. Cine ne salvează economia? – CRITICII.RO

2 min read
S.O.S. Cine ne salvează economia? – CRITICII.RO

Premierul Cîțu s-a tot lăudat că salvează economie și că indicatorii economici arată foarte bine. Mai multe decât, se pare că avem și creștere economică. Toate acestea par că vin din altă realitate, unde este această ccreștere economică, ce se face la modul concret pentru a contracara efectele măsurilor restrictive de protecție împotriva covid-19?

Să ne uităm cu atenția doar la două știri pe care le-am citit recent: Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România a demontat, într-un comunicat de presă, toate măsurile pe care le anunțase cu surle și trâmbițe Guvernul Cîțu. Se pare că 55 dintre cele 57 de măsuri au un grad de implementare de 0%, adică, sunt complet inutile, deși antreprenorii locali au avut mult de suferit în această perioadă (dar și angajații lor, bineînțeles).

A doua știre se referă la îndemnul ministrului Economiei Claudiu Năsui către români de a merge în vacanțe în Grecia. Aș putea să înțeleg dacă Năsui ar fi făcut această recomandare în cercul său de prieteni, dar să ieși public și să faci un asemenea anunț denotă lipsă de responsabilitate. Cum poți face o asemenea afirmație când sectorul HORECA a fost aproape devastat de pandemie? Când măsurile de salvare a antreprenorilor români nu sunt operaționale?

Am înțeles că este nevoie de forță de muncă și am văzut și eu că sunt multe oferte, însă sunt din domenii ce nu sunt accesibile oricui (IT, de exemplu). Ce se întâmplă cu angajații din acele domenii care nu pot deveni peste noapte IT-iști? Mai salvează cineva economia României?

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.