Franța | Un imigrant din Rwanda care anul trecut a dat foc catedralei din Nantes, a omorât un preot la scurt timp după ce a ieșit din arest

2 min read
Franța | Un imigrant din Rwanda care anul trecut a dat foc catedralei din Nantes, a omorât un preot la scurt timp după ce a ieșit din arest

Un imigrant de origine ruandeză, suspectat de provocarea unui incendiu major care a devastat catedrala din orașul francez Nantes anul trecut, a ucis un preot catolic în vestul Franței, a declarat ministrul de interne, potrivit France24.
„Tot sprijinul meu pentru catolicii din țara noastră după uciderea dramatică a unui preot din regiunea Vendée.”, a scris ministrul francez de interne Gérald Darmanin pe Twitter, spunând că se îndreaptă spre fața locului.

Tout mon soutien aux catholiques de notre pays après le dramatique assassinat d’un prêtre en Vendée. Je me rends sur place.
— Gérald DARMANIN (@GDarmanin) August 9, 2021

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
O sursă apropiată anchetei, care a cerut să nu fie numită, a declarat pentru AFP că suspectul a mers la poliție în orașul Mortagne-sur-Sevre și a declarat că a ucis un preot.
Preotul ucis, în vârstă de 60 de ani, îl primise pe bărbat în biserica sa de câteva luni, potrivit sursei.
Bărbatul a mărturisit că a fost în spatele incendiului de la catedrala gotică din Nantes, din 18 iulie 2020. El fusese inițial arestat înainte de a fi eliberat sub control judiciar.
„În Franța, putem, prin urmare, să fim ilegali, să ardem catedrala din Nantes, să nu fim expulzați niciodată și să recidivăm prin uciderea unui preot. Ceea ce se întâmplă în țara noastră are o gravitate fără precedent: este falimentul complet al statului și al lui Gerald Darmanin.”, a declarat Marine Le Pen, liderul conservator francez, pe Twitter, potrivit Valeurs Actuelles.
Episcopul regiunii Vendée, François Jacolin, este în stare de șoc după uciderea preotului și a precizat că acesta a fost „victima propriei sale generozități”.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.