Furt de porumb în plină zi. Hoții au acționat cu două combine ca să termine mai repede

2 min read
Furt de porumb în plină zi. Hoții au acționat cu două combine ca să termine mai repede

Roxana Dobre
– 12 octombrie 2022 22:24

Pagubă de 45.000 de lei pentru un fermier după a rămas fără recolta de porumb de pe 3 hectare. Poliţiştii au deschis o anchetă iar martorii au dezvăluit că pentru furtul porumbului au fost folosite două combine agricole şi un camion.
Polițiștii din județul Botoşani au declanşat o anchetă după ce culturile agricole de pe o suprafaţă de teren de trei hectare, aflată în extravilanul localităţii Corlăteni, au fost furate, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.Persoanele neidentificate au sustras tot porumbul cultivat în primăvară de un fermier din localitate.”În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt. În continuare, se efectuează cercetări pentru această faptă în vederea identificării acestora şi tragerea la răspundere penală”, a afirmat oficialul Inspectoratul de Poliție Județean.Furt în plină zi Potrivit unui martor, pentru furtul porumbului au fost folosite în plină zi două combine agricole şi un camion. Acesta a surprins, cu ajutorul unor camere de supraveghere montate în gospodăria sa, momentul în care cerealele din combine erau transbordate în camion.”Am văzut două combine care au oprit aici în dreptul meu, neştiind că sunt camere, şi au încărcat marfa într-un camion. Mi s-a părut curios, dar nu am ştiut ce se întâmplă. Ulterior, am aflat că a fost un furt”, a declarat localnicul din Corlăteni.

Oamenii legii urmează să stabilească, și cu ajutorul imaginilor de pe camerele video, cine sunt persoanele care și-au însușit munca depusă, timp de un an, de fermierul din Corlăteni. Dacă vor fi prinși, hoții vor fi acuzați de furt calificat.Prejudiciul este estimat la aproximativ 45.000 de lei.

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.