Gianina Șerban (AUR): România are nevoie de păduri!

2 min read

România are nevoie de păduri! – atrage atenția Gianina Șerban, deputat AUR și membru în Comisia pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților, care i-a solicitat ministrului Mediului, Tanczos Barna, informații despre proiectele de împădurire ce se vor derula în Ilfov.

În calitate de deputat de Ilfov și membru în Comisia pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților, dat fiind faptul că suntem în Luna Pădurii, care a început în data de 15 martie 2022 și se termină în data de 15 aprilie 2022, vreau să trag un semnal de alarmă cu privire la dispariția plămânului verde al României și la campaniile de împădurire nerealizate în vederea combaterii tăierilor ilegale.

Odată cu dispariția pădurilor, poluarea nu mai poate fi combătută și, implicit, apare o degradare a stării de sănătate a populației iar ecosistemul este în dezechilibru, distrugând flora și fauna. ROMSILVA, instituție ce se află în subordinea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, organizează anual o campanie de împădurire, eveniment ce este menit să ne facă să conștientizăm importanța pădurilor, a spațiilor verzi și totodată, să contribuim activ pentru a reface ceea ce a fost cândva. În realitate, situația este cu totul alta, și, deși an de an există promisiuni, deschideri cu fast al acestor campanii, nu se realizează nici măcar jumătate din cifrele publicate.

Romsilva ar trebui să planteze anual în cadrul acestei campanii peste un milion de puieți, revigorând pădurile degradate și înființând noi păduri, acoperind astfel suprafețe de câteva mii de hectare.

Deși avem legislație ce este mereu actualizată, avem sancțiuni destul de dure, în continuare nu se pot stopa tăierile ilegale de păduri.

Având în vedere aceste lucruri, domnule ministru, doresc să îmi transmiteți următoarele:

1. Câți puieți vor fi plantați în cadrul campaniei de împăduriri de anul acesta în România?   Aș dori să îmi trimteți, defalcat, pe județe.

2. Ce acțiuni veți întreprinde în județul Ilfov?

3. Care este stadiul actual în județul Ilfov privind fondul forestier?

4. Vor fi înființate noi păduri în județul Ilfov?

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.