Gianina Șerban(AUR): „Florin Cîțu nu a prezentat PNRR în Parlament, ci un discurs politic”

3 min read
Gianina Șerban(AUR): „Florin Cîțu nu a prezentat PNRR în Parlament, ci un discurs politic”

Distribuie acest articol!
Gianina Șerban, deputat AUR, a venit la emisiunea Știrea Zilei, prezentată de Doina Grosu, pentru a discuta despre poluare, abuzuri, și egalitatea de șanse. Urmăriți această emisiune pe Facebook prin link-ul următor: https://fb.watch/5QjS__xfgX/
Primul subiect dezbătut în emisiune a fost despre propunerea legislativă inițiată pentru modificarea și completarea Legii 211/2011, privind regimul deșeurilor: “Este o modificare pe care o consider necesară și anume, să majorăm amenzile pentru cei ce poluează solul, apele și aerul. Amenzile actuale sunt mici în comparație cu prejudiciul adus cetățenilor. Există câteva prevederi de majorare a pedepselor pentru contravenții. O noutate pe care o consider importantă este definiția poluării, iar fapta să fie considerată infracțiune și să fie pedepsită cu închisoare de la 1 la 7 ani. Ilfov este un județ foarte poluat și nu beneficiază de apă și canalizare, iar majoritatea locuitorilor au fose în curți. De cele mai multe ori, vidanjele deversează în apele din județul Ilfov.
Această propunere legislativă a fost susținută de către toți colegii din partidul AUR, dar și a altor colegi din alte partide care au considerat că este oportună această modificare legislativă în beneficiul tuturor. Lăsând la o parte culoarea politică, putem să ne sprijinim reciproc atunci când interesul cetățeanului este mai presus decât orice conflict politic.“ susține Gianina Șerban.
Un alt subiect dezbătut în emisiune a fost despre containerele cu deșeuri nereciclabile aduse în portul Constanța din țări europene: “România este o victimă în acest subiect. Am făcut o interpelare către ministrul Mediului la care nu am primit răspuns. Este grav faptul că acest caz este unul dintre multele cazuri care au trecut neobservate. Sunt convinsă că acest tip de containere cu deșeuri intrate în România nu este singurul transport de acest gen. Aștept să vedem ce soluții și măsuri de prevenție are domnul ministru în programul dânsului pentru astfel de evenimente.” afirmă deputatul AUR, Gianina Șerban.
Întrebată despre Planul de Redresare și Reziliență trimis de România la Bruxelles și scandalul produs pe tema acestuia în Parlament, doamna Gianina Șerban răspunde: “Premierul Florin Cîțu a făcut o declarație politică și nu a prezentat acest Plan de Redresare și Reziliență. Chiar am fost cu agendă și pix pentru a-mi note cifre, perioade de angajament, dar nu am avut ce să notez. Nu au existat cifre, nu au existat date exact și nu a fost o prezentare, ci o declarație politică a domnul premier prin care ne-a comunicat că o să facă, o să dreagă… Ceea ce s-a întâmplat în Parlamentul României a fost un spectacol la care noi nu am plătit bilet, iar cetățenii sunt direct afectați de acest lucru.”
Urmăriți și alte subiecte dezbătute în emisiune pe Facebook prin linkul următor: https://fb.watch/5QjS__xfgX/

Distribuie acest articol!

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.