Marea Britanie intră în zona roşie. Numărul persoanelor infectate cu tulpina indiană a explodat

2 min read
Marea Britanie intră în zona roşie. Numărul persoanelor infectate cu tulpina indiană a explodat

Distribuie acest articol!

Marea Britanie intră în zona roşie începând cu 1 iunie. Regatul Unit a înregistrat în total până în prezent aproape 7.000 de cazuri de cazuri de infectare cu varianta B.1.617.2 a coronavirusului identificată prima dată în India, a anunţat joi Public Health England (PHE), relatează Reuters.
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat Hotărârea nr. 35 prin care se propune:
• Modificarea clasificării țărilor/teritoriilor aprobată prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 33 din 27.05.2021, în sensul trecerii Marii Britanii din zona galbena în zona roșie, începând cu data de 01.06.2021 din cauza creșterii rapide a infecțiilor datorate unor variante de virus, în special cu B.1.617.2. (o variantă identificată pentru prima dată în India)
• Instituirea măsurii carantinei, pentru o perioadă de 14 zile, pentru cetățenii străini și apatrizi care sosesc în România din țările terțe, indiferent de zona în care este încadrată țara din care sosesc, cu anumite excepții.Condiționarea intrării în România în funcție de statusul vaccinal, întrucât in lista verde figurează state terțe pentru care situația infecțiilor covid nu este pe deplin cunoscuta la nivel internațional
• Exceptarea de la măsura carantinei instituită cu privire la persoanele contact direct ale unei persoane confirmate pentru cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare contactului.

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.