Grecia: Profesorii care refuză vaccinarea sau testarea vor fi sancționați

2 min read
Grecia: Profesorii care refuză vaccinarea sau testarea vor fi sancționați

Distribuie acest articol!

Autoritățile din Grecia anunță că profesorii care refuză vaccinarea sau testarea înainte de a se întoarce la cursuri vor fi sancționați. Printre măsurile disciplinare se numără și reducerea salariului. Noile reglementări elaborate de Ministerul Educației pentru a asigura un an academic sigur din septembrie, atât la școli, cât și la universități, vizează întreg personalul din școli, atât permanent și contractual, informează publicaţia Kathimerini, potrivit RomâniaTV.
Conform acestor prevederi, pe lângă reducerile salariale, personalul din învățământul permanent poate fi, de asemenea, suspendat din funcție fără să i se plătească salariul până în momentul în care se vaccinează. Personalul temporar va avea contractele suspendate.
Personalul permanent și cel contractual se vor confrunta, de asemenea, cu pierderea de credite în cadrul sistemului de puncte al serviciului public, ceea ce le va afecta perspectivele de promovare sau, după caz, de angajare.
La jumătatea lunii iulie, premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a anunțat că vaccinarea va deveni obligatorie pentru anumite categorii profesionale, între care angajații din domeniul sănătății și îngrijitorii din căminele de bătrâni. Vaccinarea obligatorie anti-COVID-19 va începe cu îngrijitorii din căminele de bătrâni,iar angajaţii care refuză vaccinarea vor fi suspendaţi.
„Cei care nu fac acest lucru vor fi suspendați temporar începând cu 16 august”, a spus el. De la 1 septembrie, angajaţii din domeniul sănătăţii vor fi cei care se vor vaccina obligatoriu.

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.