Guvernul Cîțu se împrumută cu 5,125 miliarde lei în luna iunie

1 min read
Guvernul Cîțu se împrumută cu 5,125 miliarde lei în luna iunie

Distribuie acest articol!
Premierul Cîțu se laudă cu o creștere economică notabilă, însă Guvernul se împrumută prin Ministerul Finanţelor cu alte 5,125 miliarde lei doar în luna iunie, suma fiind cu 415 milioane de lei peste cea programată în mai 2021.
Potrivit Monitoriului Oficial, Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna iunie 2021, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,6 miliarde de lei, din care 1,1 miliarde de lei prin două emisiuni de certificate de trezorerie cu discont şi 3,5 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat. La acestea se poate adăuga suma de 525 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.
“În vederea finanţării deficitului bugetului de stat şi refinanţării datoriei publice în luna iunie 2021 se aprobă prospectele de emisiune a certificatelor de trezorerie cu discont şi a obligaţiunilor de stat de tip benchmark, în valoare nominală totală de 4.600 milioane lei, la care se poate adăuga suma de 525 milioane lei din alocările sesiunilor suplimentare de oferte necompetitive organizate exclusiv pentru instrumentele de tip benchmark, prevăzute în anexele nr. 1 şi 2, care fac parte integrantă din prezentul ordin. Direcţia generală de trezorerie şi datorie publică va duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin“, prevede documentul publicat în Monitorul Oficial.

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.