Idee de afacere: solarul de închiriat. Contractul se face pe un an, se asigură inclusiv răsadurile

3 min read
Idee de afacere: solarul de închiriat. Contractul se face pe un an, se asigură inclusiv răsadurile

Violina Gorcinschi
– 28 februarie 2023 06:34

O firmă din Sibiu închiriază solarii orășenilor (foto: turnulsfatului.ro)

Solar de închiriat – o idee de afacere pusă pe roate de un sibian care a avut inițiativa de a veni în sprijinul orășenilor care vor să își cultive propriile legume sub îndrumarea unui fermier cu experiență.
Sibienii care vor să își cultive propriile legume chiar dacă stau la oraș au acum această posibilitate prin închirierea unui solar. Acesta este localizat într-o fermă poziționată în interiorul orașului, în apropiere de lacul lui Binder. Reprezentantul firmei SC. PORTO S.R.L., Radu Popescu, face accesibile pentru sibieni solarii de închiriat, oferindu-le atât sprijin tehnic, cât și sfaturi de specialitate pentru cultivarea și recoltarea legumelor.Locuitorii din Sibiu vor putea închiria solarii în oraș
Ideea de ansamblu este una simplă. Sibienii pot închiria solariile pe o perioadă de un an, care se poate prelungi ulterior. Firma oferă un spațiu protejat cu folie, cu pământ de grădină, irigat cu apă din fântână, spațiu în care se pot obține minimum trei recolte pe an, deoarece plantările pot începe devreme, chiar din ianuarie-februarie, în funcție de condițiile de vreme.„Ideea mi-a venit dintr-o necesitate, pentru că pur și simplu este nevoie de forță de muncă și prefer ca fiecare om să cultive și să-și facă propria producție”, a declarat Radu Popescu pentru Turnul Sfatului.Momentan, nu a fost stabilit încă prețul de închiriere al solarului, însă administratorul promite că suma nu va fi mai mare de câteva sute de lei pe lună. Un solar are aproximativ 100 de metri pătrați și poate fi închiriat pentru mai multe persoane, în funcție de cerințele și necesitățile pe care le au.„Contractul de închiriere se va face pe un an și se poate prelungi, dacă e cazul. Fiecare își programează recolta, vine și își ia solarul în primire, un solar are până în 100 de metri pătrați. Solarul poate fi împărțit la mai multe persoane. Nu ajunge la sume exorbitante închirierea. Încă ne mai gândim, câteva sute de lei, 200-300 de lei pe lună”, a adăugat Radu Popescu.Locuitorii Sibiului vor putea pune pe masă legume crescute cu propriile mâini (foto: turnulsfatului.ro)
Lucrurile necesare grădinăritului și sfaturile practice intră în prețul de închirierePe lângă punerea la dispozițiile a solariilor în sine, sibienii vor beneficia și de sfaturi gratuite în ceea ce privește activitățile agricole, dar și lucrările mecanizate ale solului.„Omul primește apă, primește suport tehnic, tot ce este nevoie pentru producție. Noi oferim sprijin pe tot ce ține de munca agricolă, de legumicultură, de horticultură, ce ne pricepem, ce știm și noi, vrem să dăm mai departe. Putem oferi și răsaduri, dacă doresc”,  a punctat reprezentantul firmei.Solariile sunt situate în apropierea lacului Binder, iar pe lângă satisfacția de a consuma legume sănătoase, sibienii vor avea parte și de o activitate recreativă, în care să facă mișcare și să aibă contact cu natura.

„Ne-am gândit și la persoanele în vârstă care vor să facă o activitate recreativă, noi suntem în oraș,

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.