Ilie-Alin Coleșa explică ce prevede inițiativa AUR privind stimularea natalității

2 min read
Ilie-Alin Coleșa explică ce prevede inițiativa AUR privind stimularea natalității

Distribuie acest articol!
România taxează cel mai mult din Europa familiile formate din persoane sub 30 de ani, fapt ce îi determină pe tot mai mulți tineri să plece în Occident, subliniază deputatul AUR Ilie-Alin Coleșa. „De aceea, am venit cu o primă inițiativă legislativă care să ofere reale reduceri ale impozitului pe salarii pentru cei cu mulți copii. În felul acesta natalitatea și munca vor fi încurajate”, a precizat parlamentarul.
Alianța pentru Unirea Românilor a venit cu un astfel de proiect, în contextul în care situația demografică a României arată în felul următor:
Emigrația în raport cu populația totală (locul 1 în Europa și al 2-lea în lume după Siria)Ponderea tinerilor în vârstă de 0-14 ani de pe locul 6 (1990) între cele mai tinere țări pe locul 24 (2020)Rata totală de fertilitate: de pe locul 13 (1990) pe locul 22 (2003) – una dintre cele mai mici rate de fertilitate din EuropaPonderea vârstnicilor de 65 ani și peste: de pe locul 2 (1990 – a doua cea mai puțin îmbătrânită țară) pe locul 22 (2020) – una dintre cele mai îmbătrânite țări dintr-o Europă și așa îmbătrânităNumăr de membri per familie: doar 0,395 în 2019Segmentul de vârstă tânără (15 – 24 ani) a scăzut cu aprox. 40%(!) din 2001 până în 2019-Amenințarea sărăciei : Nivelul veniturilor medii ale gospodăriilor formate din cel puţin 6 membri e cu aproape 50% mai mic decât nivelul veniturilor medii din gospodăriile formate dintr-o singură persoană.
Ce presupune inițiativa AUR? Pentru contribuabilii care au una sau mai multe persoane în întreținere și care realizează venituri brute lunare din salarii, proiectul prevede următoarele deduceri personale, explică deputatul Ilie-Alin Coleșa:
Pentru o persoană aflată în întreținere: o jumătate din salariul minim brut;Pentru 2 persoane aflate în întreținere: 2 salarii minime brute;Pentru 3 persoane aflate în întreținere: 5 salarii minime brute;Pentru 4 persoane aflate în întreținere: 9 salarii minime brute;Pentru 5 persoane aflate în întreținere: 12,5 salarii minime brute;Pentru 6 persoane aflate în întreținere: 15 salarii minime brute;Pentru 7 persoane aflate în întreținere: 17,5 salarii minime brute;Pentru 8 persoane aflate în întreținere: 20 salarii minime brute;Pentru 9 persoane aflate în întreținere: 22,5 salarii minime brute;Pentru 10 persoane aflate în întreținere: 25 salarii minime brute;Pentru 11 persoane aflate în întreținere: 27,5 salarii minime brute;Pentru 12 + persoane aflate în întreținere: 30 salarii minime brute.
AUR este singurul partid din România care susține creșterea natalității, concomitent cu încurajarea muncii, a mai spus în încheiere deputatul AUR.
Facebook: Ilie-Alin Coleșa

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.