Ilie Coleșa: PSD și PNL țin cel puțin trei inițiative legislative ale partidului AUR în sertar. Acestea propun soluții concrete la problemele agricultorilor și transportatorilor români

2 min read

Ilie Coleșa, deputatul AUR de Cluj, a afirmat, în cadrul unei conferințe de presă, că Alianța pentru Unirea Românilor a depus proiecte de lege care vin în sprijinul agricultorilor români. Acestea pot fi consultate pe site-ul Camerei Deputaților de către orice persoană interesată de subiect – este vorba de Pl-x 477/2023 privind reglementarea regimului de tranzit a seminţelor şi a materialului săditor prin România și de Pl-x 793/2023 pentru implementarea programului „Ion Ionescu de la Brad”.

Deputatul a precizat că aceste proiecte de legi nu rezolvă doar problemele acute din sectorul agriculturii, ci și pe cele cronice, cum ar fi lipsa de finanțare a agriculturii și lipsa piețelor de desfacere pentru producătorii mici și mijlocii.

În context, Ilie Coleșa a reamintit că liderul AUR, George Simion, a cerut Biroului Permanent al Camerei Deputaților și al Senatului convocarea unei sesiuni extraordinare parlamentare prin care să se adopte o serie de inițiative legislative care vin să soluționeze revendicările fermierilor.

Pe lângă cele două proiecte de legi depuse de AUR pe tema agriculturii, mai există și unul – Pl-x 298/ 2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr.213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguraţilor, care tratează cauzele polițelor foarte mari pentru RCA. „Sunt niște niște propuneri concrete. Nu ne așteptăm ca puterea guvernamentală să le adopte, evident, dar măcar să impulsionăm luarea unor decizii imediate și a unor soluții care se pot pune în aplicare”, a spus în încheiere deputatul.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.