În loc să se înghesuie ca  oile la pompă, românii ar trebui să boicoteze benzinăriile străine! – CRITICII.RO

După ce au înghițit doi ani de zile, ca pelicanul, toate minciunile guvernanților legate de pandemie, ar fi fost de așteptat ca ai noștri compatrioți mioritici să devină mai circumspecți la zvonuri, bârfe și șușanele și să nu mai pună botul la toate spaimele fabricate pe internet. Dar ți-ai găsit: la nici o săptămână după ce-au început să se îndoape cu iod, de ziceai că le-a pocnit centrala de la Cernobîl direct în meclă, ce fac românașii noștri? Păi ce să facă: dau ascultare unui zvon care zice că se va scumpi îngrozitor benzina și iau cu asalt stațiile de alimentare, care cu canistre, care cu sacoșe și saci, care cu butoaie de varză și chiar cu tomberoane de gunoi, iar ăia mai căpoși probabil și-au pus benzină și-n șapcă! Nici în ultima țară bananieră, acolo unde gorobeții mai cred încă în vrăji la tufiș și păpușele înțepate cu acul nu am văzut atâta isterie colectivă.

Și de unde a pornit toată panica? De la o simplă poză pe Facebook, cu o benzinărie MOL din Beiuș, unde benzina s-a vândut ieri cu 11 lei. A fost suficient să se afle că la MOL s-a scumpit benzina și toată lumea a dat buluc să alimenteze… da, ați ghicit, tocmai la MOL! Un neam cu mai mulți neuroni în creier ar fi fugit de MOL ca dracul de tămâie, dar bizonii noștri s-au bulucit ca oile să alimenteze taman acolo, vrând probabil să se laude apoi la „iubi” și la „pisi”: „Ai văzut, fa, ce valoare am io? Am făcut plinul la MOL! Sunt șmecher dă șmecher, mă iei de bărbat?” Alții, mai săraci de bani, dar la fel de „bogați” în neuroni, au crezut și ei zvonul și au luat cu asalt celelalte benzinării, astfel încât OMV, Lukoil și Petrom au făcut ieri vânzare cât pentru o lună!

Probabil că guvernanții și-au frecat mâinile de bucurie văzând buluceala asta de oi duse la tuns, tradusă pentru ei în mulți lei din accize și TVA, dar, cum nu puteau să-și manifeste adevăratele sentimente, s-au prefăcut îngrijorați și au promis un control „la sânge”. Cât de aspru va fi controlul, rămâne de văzut, pentru că guvernanții promit multe, dar nu prea se țin de cuvânt – nu mai târziu de acum două săptămâni se jurau c-o să scadă acciza la carburanți și benzina se va ieftini cu peste un leu la litru, ați văzut voi vreo acciză redusă? Așa că în privința pedepselor, nu-mi fac nicio speranță: probabil că în trei zile panica asta va fi uitată, guvernanții vor rămâne cu banii din accize, benzinarii vor fi neatinși, speculanții care au cumpărat ieri benzină cu camionul vor face un profit frumușel, iar fazanii de cumpărători vom rămâne cu o gaură serioasă la buget și cu „satisfacția” că au cumpărat benzină la preț dublu. C-așa-i în viață: dacă n-ar fi proști, băieții deștepți ar muri de foame.

Un guvern competent și format din oameni cinstiți ar fi luat măsuri să nu se ajungă aici – nu de alta,

 » sursa: www.CRITICII.ro