Topul țărilor unde copiii sunt cei mai fericiți. Pe ce loc se află România

2 min read
Topul țărilor unde copiii sunt cei mai fericiți. Pe ce loc se află România

Topul țărilor cu cei mai fericiți copii din lume. Pe ce loc se află România
România se află pe un loc suprinzător în topul țărilor cu cei mai fericiți copii din lume! Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Swiss Jacobs Foundation, în rândul a 53.000 de copii din 38 de țări, România se află pe locul 4 în ce privește bunăstarea psihică a celor mici. Pe primul loc se află Olanda, care este considerată deja de ani de zile un exemplu al prosperității copilăriei, iar pe locurile 2 și 3 se află Cipru și Spania.

În schimb, când vine vorba de bunăstarea fizică a celor mici, țara noastră se situează pe ultimele poziții, respectiv pe locul 34 din 38. La acest capitol, cel mai bine stau Japonia, Luxemburg și Elveția, aici copiii fiind, se pare, mai pasionați de sport și exerciții fizice, conform weforum.org.

De cealaltă parte se află copiii care nu se declară deloc fericiți, motivul principal fiind faptul că nu se simt în siguranță acasă. Cercetările au mai scos la iveală și faptul că suicidul este una dintre cele mai frecvente cauze de deces pentru adolescenții cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani.
Un alt motiv care îi împinge pe cei mici să fie nemulțumiți cu viața lor este imaginea corporală și felul în care se percep. De exemplu, mai mult de jumătate dintre copiii chestionați în Polonia au declarat că sunt nemulțumiți de greutatea lor. Fetele, în special, sunt predispuse să creadă că sunt supraponderale, în ciuda faptului că au o greutate normală.
De ce în Olanda sunt cei mai fericiți copii din lume?
Potrivit unui studiu din 2013 publicat în European Journal of Developmental Psychology, citat de cnbc.com, unul dintre factorii esențiali care contribuie la bunăstarea psihică a micuților olandezi este somnul.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.