Întrebare pentru Iohannis – Tot Putin se face vinovat și de împrumuturile lui Cîțu? – CRITICII.RO

2 min read
Întrebare pentru Iohannis – Tot Putin se face vinovat și de împrumuturile lui Cîțu? – CRITICII.RO

Având în vedere ultima declarație a președintelui Iohannis, Vladimir Putin se face vinovat de dezastrul României. Dar cu împrumuturile lui Cîțu cum rămâne? Guvernul lui Iohannis, în frunte cu Florin Cîțu la vremea aceea, s-a făcut cunoscut pentru împrumuturile de miliarde de euro pe piețele externe fără ca banii să ajungă măcar în România.

România este aproape de faliment, așa arată toate cifrele. Guvernele lui Iohannis au luat în total peste 60 de miliarde de euro, iar peste 10 ani românii vor fi nevoiți să returneze înapoi dublu.

Cel mai probabil ne vor obliga să vindem ceva important pentru a acoperi din pagubă, cum ar fi hidroelectrica, că tot au pus ochii pe ea. Având în vedere că România nu mai are industrie de ani buni, Guvernele lui Iohannis trebuie să scoată banii de undeva. Iar banii îi vor scoate de la români, prin scumpiri și alte taxe.

Așa-zisele măsuri economice de protecție a populației au rămas la nivel de declarații politice. Plafonarea prețului la energie a venit târziu, tocmai pentru ca statul român să mai stoarcă ceva de la popor.

Pe urmă, cei 25 de euro pe lună aruncați de Guvernul Ciucă sunt praf în ochi în fața valului de scumpiri. Acele vouchere mai au de așteptat, deoarece lucrurile se mișcă încet când vine vorba ca statul român să sprijine populația. Dublezi prețurile și dai 25 de euro, adică dai cu 1 mână și iei cu 10.

Plafonare la combustibili? Guvernul Ciucă tocmai a confimat că statul român nu are bani pentru așa ceva. Aceasta ar avea un impact uriaş asupra bubgetului, susțin oficialii.

În concluzie, ce a făcut Klaus Iohannis? A desemnat o persoană drept singura responsabilă de tot ce se întâmplă rău, dar în realitate e un truc propagandist folosit de pe vremea stalinismului. Șefu’ de la Cotroceni ne-a spus să nu aruncăm vina asupra Guvernului sau asupra Parlamentului sau asupra clasei politice, dar noi fix acolo trebuie să căutăm!

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.