Rodica Boancă despre incidentul petrecut la Campionatul Mondial din Slovenia: Practicile neloiale la adresa României continuă

2 min read

Senatoarea AUR Rodica Boancă și-a exprimat indignarea cu privire la incidentul în care au fost implicați jucătorii din echipa națională a României, care au intonat imnul așa-zisului ținut secuiesc la Campionatul Mondial din Slovenia, și a solicitat ministrului Eduard Novak să transmită ce sancțiuni vor primi acești sportivi.

Practicile nesportive și neloiale la adresa României continuă. Dacă în competițiile interne la diferite sporturi – fotbal, handbal sau hochei – derapajele sportivilor din județele aflate în inima țării au devenit o practică, din păcate nesimțirea unora a trecut granițele.

          Naționala de hochei a României a disputat la Campionatul Mondial din Slovenia un meci împotriva echipei similare a Ungariei. La finalul partidei, aproape toți jucătorii din naționala României s-au strâns în fața tribunei în care se regăseau suporterii maghiari și au cântat, alături de hocheiștii echipei Ungariei, “imnul” așa-numitului „Ținut Secuiesc”.

          Evenimentul este fără precedent la nivel mondial și miroase a trădare națională, cu atât mai mult cu cât jucătorul echipei HSC Miercurea Ciuc  Tihamer Becze spunea în presa maghiară, că “Ținutul Secuiesc a jucat împotriva Ungariei, nu România, pentru că nu sunt români în echipă”.

          Indignată și îngrijorată de situația prezentată mai sus, în conformitate cu prerogativele dumneavoastră, vă solicit răspuns la următoarele întrebări:

  1. Care sunt măsurile pe care aveți în vedere să le luați asupra sportivilor care au recurs la acest gest?
  2. Ce sancțiuni vor primi sportivii care au adus această denigrare a României și cât va dura suspendarea acestora?
  3. Cum aveți în vedere să eliminați în viitor astfel de derapaje ale sportivilor români?
  4. Aveți în vedere să vă prezentați demisia în cazul în care mușamalizați ancheta cu privire la evenimentele reprobabile ale sportivilor români?
Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.