Intuitext, prin viitoriolimpici.ro, alături de Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București, pornește competiția MateInfoUB

2 min read
Intuitext, prin viitoriolimpici.ro, alături de Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București, pornește competiția MateInfoUB

Gata, începe! Prima ediție a concursului MateInfoUB debutează online pe 22.05.2021 pentru Matematică și pe 23.05.2021  pentru Informatică.

Concursul are obiectivul de a aduce mai aproape tineri pasionați de Matematică, dar și de Informatică, într-un competiție inedită, dar și cu miză importantă.

Concursul MateInfoUB  are loc prin participarea deosebită a echipei INTUITEXT, prin viitoriolimpici.ro, alături de Facultatea de Matematică și  Informatică a Universității din București, Societatea de Excelență și Performanță în Informatică și a Societății de Științe Matematice din România.

Obiectivul principal al concursului este:

Identificarea, în cele două domenii amintite, a tinerilor talentați aflați în clasa a XII-a sau chiar  a absolvenților de liceu cu diploma de Bacalaureat.

Structura și durata concursului
Concursul este împărțit în două secțiuni: Matematică și Informatică. De avut în vedere că secțiunile sunt independente, astfel că se poate participa la ambele secțiuni sau numai la una singură.

Tipul subiectelor: teste grilă
22.05.2021 – Matematică
23.05.2021 – Informatică
Platforma concursuri.viitoriolimpici.ro, oferită de Intuitext, va fi accesibilă pentru înscrieri începând cu 10.05.2021

Concurenții, înscriși în platformă, pot participa, în data de 19.05.2021, la o scurtă simulare, pentru a se familiariza cu platforma și a semnala eventuale probleme.

ATENȚIE! Concurenții trebuie să realizeze o filmare care să conțină concurentul (filmare din față) și activitatea de pe calculator (captând imaginea de pe ecran pe toată durata probei); pentru realizarea filmărilor recomandăm OBS Studio (tutorial pentru instalarea și setarea OBS Studio)
Premii:
Se vor acorda premii și mențiuni. În plus, premianții vor fi admiși ca olimpici, conform metodologiei de admitere, având astfel șansa de a se alătura unei facultăți de renume la nivel național și internațional.

Mai multe informații despre concursul MateInfoUB se vor urca periodic pe pagina https://fmi.unibuc.ro/concurs-mateinfoub-2021/

 » sursa: www.didactic.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.