O nouă minivacanță în iunie pentru copii. Ce se întâmplă de Ziua Copilului

2 min read
O nouă minivacanță în iunie pentru copii. Ce se întâmplă de Ziua Copilului

În fiecare an în iunie ne bucurăm de zile libere legale de 1 iunie și de Rusalii. Anul acesta 1 iunie pică într-o zi de marți, iar Rusaliile pică duminică și luni. Astfel, ne vom bucura de o zi liberă în timpul săptămânii de Ziua Copilului iar de Rusalii de un week-end prelungit de 3 zile. Potrivit Codului Muncii, 1 Iunie, Ziua Copilului, și prima și a doua zi de Rusalii, sărbătoare marcată la trecerea a 50 de zile de la Paști, sunt zile libere legale.  
Dacă de Rusalii ne vom bucura de un week-end de trei zile, de 1 iunie, deși s-a speculat că se va face o punte, astfel încât să fie liberă și ziua de luni, liber va fi numai în ziua de marți.  „Din punctul meu de vedere, nu va exista o „punte” între ziua de duminică, 30 mai, și marți, 1 Iunie, care este zi liberă prin lege, dar dacă va exista o altă decizie, ne vom conforma”, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Muncii, Raluca Turcan.
România este codașa Europei la numărul de zile de școală, cu 165 de zile, alături de Malta și Albania. La polul opus se află țări precum Danemarca și Italia, cu 200 de zile de școală. Iar țările care au cele mai bune rezultate la testele Pisa, Finlanda și Danemarca, sunt cele în care elevii revin cel mai devreme la școală din toată Europa.

Ce zile libere legale mai urmează în 2021:

15 august (Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului) – duminică;
30 noiembrie (Sărbătoarea Sfântului Andrei) – marţi;
1 decembrie (Ziua Naţională a României) – miercuri;
25 şi 26 decembrie (prima şi a doua zi de Crăciun) – sâmbătă şi duminică.

În cazul în care aceste zile libere legale nu pot fi oferite angajatului,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.