Ioan Aurel Pop pune punctul pe i: Copiii își fac idoli din cumpănași din lipsă de modele

2 min read
Ioan Aurel Pop pune punctul pe i: Copiii își fac idoli din cumpănași din lipsă de modele

Academicianul Ioan Aurel Pop trage un semnal de alarmă: spre deosebire de alte țări, în România copiii nu mai modele și nu le mai cultivă nimeni dragostea de țară. De aceea, a ajuns un personaj precum Cumpănașu a ajuns să fie idolul adolescenților.

„Au ajuns copiii să-şi facă idoli din cumpănaşi, pentru că nu mai au modele şi nu le mai cultivă nimeni dragostea de țară şi de eroii autentici ai României. Pentru Oscar 2021, Danemarca a trimis un film despre 4 profesori. Unul dintre ei predă muzică şi îi învață pe elevi cum să interpreteze şi să simtă până în suflet cântecele despre măreața istorie a țării lor. La noi, e ruşine să cânți aşa ceva. Şi am mari dubii că în România, pe undeva, se mai învață cântece despre patrie. Iar acum citesc că geografia şi istoria României stau să fie scoase din programa şcolară. Cine mai suntem noi, oameni buni?

Ne dizolvăm încet, în acidul turnat de sus, de nişte iresponsabili, impostori cu Cv-uri pompoase, proşti cu aere sau vânzători de neam. Ne otrăvesc mintea, ca să uităm şi cine suntem, şi cum am ajuns aici, de parcă nu e nimic greşit în a fi pribeag. Fără o identitate clară. Ai nimănui. Un diplomat taiwanez mi-a spus o dată: Numai cine nu are țară înțelege cât de important e s-o ai şi să lupți pentru ea! Noi avem o țară splendidă şi nu mai ştim cum să scăpăm de ea.”

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.