Iohannis va deveni cel mai bine plătit bugetar al României. Salariu de magnat

2 min read
Iohannis va deveni cel mai bine plătit bugetar al României. Salariu de magnat

Klaus Iohannis va fi bugetarul cu cel mai mare salariu la stat prin noua modificare a legii salarizării, a anunțat premierul liberal Florin Cîțu. Președintele României, Klaus Iohannis, a devenit cunoscut opiniei publice și prin opulența de care a dat dovadă în timpul mandatelor de primar al Sibiului. Iohannis iubește luxul și vacanțele, fiind cunoscut și ca un iubitor al sporturilor alpine.

Cel mai bine plătit bugetar al statului român în prezent este Marian Drăcea de la Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare în Silvicultură, cu un salariu de 38 de mii de dolari pe lună.

Ca o comparație, salariul președintelui american Joe Biden este de 33.000 de dolari pe lună. Rămâne de văzut ce salariu va primi Klaus Iohannis de la Florin Cîțu, însă în mod sigur s-ar putea să vorbim de o sumă cu patru zerouri.

„Obiectivul meu nu este acela de a elimina ceva, este acela de a reaşeza modul în care veniturile sunt alocate în sectorul public. Dorim să facem această legătură directă între performanţă şi venituri. În acelaşi timp avem şi câteva alte principii. Unul care a fost enunţat de foarte multe ori în spaţiul public, era vorba de salariul preşedintelui. Să fie cel mai mare în sectorul bugetar”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîţu a declarat că persoanele cu funcții de conducere în administrația publică ar trebui să dețină maxim două mandate. El a precizat că va propune coaliției o măsură de acest fel. Astfel, fiecare șef din administrație va fi evaluat la fiecare trei ani și nu va putea rămâne în funcție mai mult de șase ani.

„Voi propune coaliţiei, luni, ca posturile de conducere să fie cu mandat în administraţia publică, cu evaluare la trei ani. Să ai maxim două mandate, după care trebuie să te mişti în cadrul administraţiei. Asta înseamnă un corp de funcţionari publici aşa cum se face în toate ţările dezvoltate şi cum noi încă nu avem”, a mai spus premierul.

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.