ÎPS Teodosie, despre educația sexuală în școli: Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, se va răni. Arhiepiscopul Tomisului cere intervenția celor care au „o minimă morală”

2 min read
ÎPS Teodosie, despre educația sexuală în școli: Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, se va răni. Arhiepiscopul Tomisului cere intervenția celor care au „o minimă morală”

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a intervenit în discuția despre educația sexuală în școli, subiect fierbinte al ultimelor săptămâni.
Într-o intervenție la Radio Dobrogea, ÎPS Teodosie a spus că este periculos ca elevii minori să fie lipsiți de tutela părinților sau a tutorilor pe acest subiect.
„Minorii, care întotdeauna au fost tutelați de părinții lor sau de tutorii lor, dacă n-aveau părinți, acum se ridică această tutelă și acest drept al părinților.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Elevii minori au drepturi de majori. Este o anomalie. Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, se va răni. Și de la aceste lucruri, pe care nu le înțeleg și care pot fi folosite instinctual… și părinții i-au păzit până acum pe copii, fiind minori, care ar putea să le aducă mari prejudicii morale și structurale, sigur că elevii sunt lăsați fără o tutelă, ceea ce este imposibil de acceptat”, a precizat el.
Arhiepiscopul a făcut apel la „oamenii cred într-o minimă morală” să își spună cuvântul.
Aș vrea ca toți educatorii, psihologii, oamenii de credință, de bun simț, oamenii care cred într-o minimă morală, cum era și dl Pleșu, să își spună cuvântul acum. Societatea noastră are nevoie de înțelepți. Fără înțelepți, fără oameni luminați, societatea noastră intră în degringoladă.
 Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.
De aceea, eu i-aș invita pe toți oamenii care simt o datorie să contribuie la binele societății, să-și spună cuvântul. Statul să-i asculte, pentru că sunt specialiști.
Se vorbește că trebuie să ne ghidăm după specialiști. Cei mai importanți specialiști pentru viitorul copiilor noștri sunt cei care se ocupă de acest viitor al lor: părinții,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.