Jocul Balena Albastră face iar victime printre copii. O fetiță din Botoșani a fost găsită fără viață în casă

2 min read
Jocul Balena Albastră face iar victime printre copii. O fetiță din Botoșani a fost găsită fără viață în casă

Roberta avea 14 ani și locuia împreună cu fratele ei cu unchiul său în satul Cotu Miculinţi, comuna Coţuşca din Botoșani, părinții celor doi fiind plecați în străinătate. Adolescenta s-a sinucis prin spânzurare, fiind găsită în anexa casei fără suflare chiar de fratele său. Echipajele medicale ajunse la fața locului nu au mai putut face nimic pentru fată.
 „Eu aseară am fost anunţat, însă nu am avut puterea să mă duc acolo să văd cum stau lucrurile, pentru că e anchetă în derulare. Se pare că Procuratura a luat telefonul şi a constatat lucrul acesta. Din ce am înțeles, juca un joc pe internet în care i se cerea până la sacrificiul suprem. Nu este oficial, dar cei care au fost acolo mi-au transmis lucrul acesta. Familiile, şi părinţii, şi unchii, sunt oameni cu bunăstare, nu oameni dintr-o categorie socială mai scăzută. E destul de neplăcut. Am  înțeles că a mai fost un copilc are se juca jocul acesta, dar el nu a făcut sacrificiul suprem”, a declarat primarul comunei Coţuşca, Constantin Viorel Ciobanu.
″În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi a fost dispusă necropsia”, a afirmat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Valeriu Chihaia.
Poliția a deschis o anchetă pentru a exclude sau a confirma faptul că fata ar fi jucat un joc online care a determinat-o să facă acest gest. Cercetează toate dispozitivele electronice la care fata a avut acces online. „Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public conform cărora minora de 14 ani ar fi jucat un joc pe internet, care ar fi influenţat-o într-un mod negativ şi ar avea legătură cu împrejurările în care a survenit decesul, a fost dispusă ridicarea echipamentelor electronice la care avea acces minora, în vederea verificării acestora”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.