Jurnaliștii de investigație ruși din cadrul Proekt promit o nouă anchetă cu potențial exploziv

1 min read
Jurnaliștii de investigație ruși din cadrul Proekt promit o nouă anchetă cu potențial exploziv

Distribuie acest articol!

Publicația independentă de investigații Proekt a promis o nouă anchetă cu potențial exploziv în următoarea săptămână, sfidând interdicția pusă de statul rus, care a pus ziarul pe lista organizațiilor „indezirabile”, transmite The Moscow Times.
Rusia a adăugat cunoscuta publicație de investigații Proekt pe lista organizațiilor „indezirabile”, fapt ce interzice activitatea ziarului și îi supune jurnaliștii riscului închisorii, mulți dintre ei fiind etichetați drept agenți străini, transmite The Moscow Times. Acțiunea autorităților ruse vine cu două luni înaintea alegerilor parlamentare din 19 septembrie.
Fondată în anul 2018, Proekt este una dintre ultimele publicații independente din Rusia, realizând mai multe investigații importante despre elitele rusești și corupția de la Moscova.
Procuratura Generală spune că activitatea publicației amenință „bazele ordinii constituționale și securitatea Federației Ruse”. De asemenea, legislația de la Moscova impune dizolvarea acestor organizații „indezirabile”.
Persoanele găsite vinovate de organizarea activității unei organizații „indezirabile” în Rusia pot face până la șase ani de închisoare, în timp ce participanții pot face până la patru ani. Organizarea strângerii de fonduri pentru un grup „indezirabil” se pedepsește cu până la cinci ani de închisoare.
De asemenea, autoritățile ruse au interzis altor publicații să citeze sau să dea trimitere către articolele Proekt.

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.