Lege nouă: părinții cu SARS-CoV-2 vor putea fi tratați în secțiile de pediatrie unde se află internați și copiii lor

2 min read
Lege nouă: părinții cu SARS-CoV-2 vor putea fi tratați în secțiile de pediatrie unde se află internați și copiii lor

Anunțul oficial al Ministerului Sănătății
„Începând de astăzi, 13 septembrie 2021, unităţile sanitare cu paturi, care au în structură secţii sau compartimente cu profil pediatric, pot asigura asistenţa medicală pentru însoţitorii care sunt cazuri suspecte şi cazuri confirmate de COVID-19.
În acest sens, Ministerul Sănătății a modificat Anexa nr. 1 si Anexa nr.2 la Ordinul ministrului sănătății nr. 434/2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor și a unităților de dializă în contextul pandemiei de COVID-19 și a listei spitalelor și unităților de dializă care asigură asistența medicală pentru pacienți, cazuri confirmate și suspecte de COVID-19, conform clasificării spitalelor în 3 niveluri de competența.
Modificările au fost publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 875 din 13 septembrie 2021.
În situaţia în care evoluţia copilului este favorabilă şi este posibilă externarea acestuia dar însoţitorul copilului necesită în continuare asistenţă medicală spitalicească, medicul curant al însoţitorului împreună cu şeful de secţie au obligaţia de a organiza transferul acestuia pe o secţie de adulţi, în cadrul aceleiaşi unităţi sanitare, sau, într-o altă unitate sanitară.”

Autoritățile au confirmat luni, 13 septembrie 2021, 1.849 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. În unitățile medicale de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.288, iar dintre acestea, 633 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 162 sunt copii, 152 fiind internați în secții și 10 la ATI.
Citește și:

Mesajul unei mame medic la început de an școlar: „Adulții din jur ar fi trebuit să fie scutul copiilor și nu sunt. Vorbim de generația atinsă de trauma unui război medical”
Ce măști de protecție dăm copiilor la școală? Cele medicale sau cele cu filtru? Ce spun specialiștii

Sursă: Ministerul Sănătății

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.