Majoretele politice și baletul de la guvernare

3 min read
Majoretele politice și baletul de la guvernare

Fostul Ministru al Sănătații, dl. economist Vlad Voiculescu sau Vlăduț, cum îl alintă și prietenii, a fost aruncat peste bord precum un matelot incompetent pentru că îngreuna degeaba barca guvernului de conjunctură PNL-USR-PLUS-UDMR, și așa supraaglomerată cu refugiați politici de la fostele partide parlamentare.

Cu toate că, acum câteva zile, colegul său de coaliție, USR-istul Dan Barna, flutura a amenințare pe la televiziunea de stat „bilețelul roz”, câteva foi A4 cu „un punctaj, … cifre despre corupția din sănătate… despre miniștri… și PSD și PNL și activități și contracte și licitații…”, premierul Cîțu nu a fost intimidat și l-a demis pe Vlăduț, „cea mai bună opțiune a coaliției” ca inistru al sănătății.

Afirmațiile dl. viceprim-ministru, Dan Barna, îmi ridică cel puțin două semne de întrebare: Dacă are date și informații despre corupția din sănătate, de ce nu le trimite organelor abilitate, gen DNA, DIICOT? Se face părtaș la furăciune cu corupții de la PNL doar de dragul de a guverna „serios”?

Dacă Vladuț e „cea mai bună opțiune a coaliției” la Ministerul Sănătății, cu cel puțin 31 de morți la activ în cariera politică, următorul care o să vină, teoretic „mai puțin competent” câți o să-și treacă în „palmares”?

Probabil că foiile despre corupți erau scrise neciteț pentru a fi înțelese de colegii de coaliție, așa că Dan Barna, de data asta mai hotărât, își calcă pe orgoliu și renunță la „baletul politic” plusând cu o nouă amențare ori pleacă Cîțu, ori plecăm noi: „Premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR-PLUS!”.

Kelemen Hunor, celălalt viceprim-ministru de la UDMR, văzut ca punctul de stabilitate al planului de guvernare, „nu comentează public”, probabil o să transmită pe surse, dar il muștruluiește public pe Vladuț pentru „ce s-a întâplat săptămâna trecută la Foișor”. Dl. Kelemen îndeamnă la stabilitate, „nu dorește schimbări” pentru că, nu-i așa, dacă se restoarnă „barca cu miniștri” o să se ducă la fund cu tot cu partide.

Dacian Cioloș (PLUS) își ia jucărille și rămâne la Parlamentul European iar Ludoviv Orban (PNL) ridică prematur paharele în cinstea unui nou mandat de premier.

În schimb, noi românii „Bucuroşi le-om duce toate, de e pace, de-i război.”, iar închipuitul „război cu pandemia” o să pălească pe lângă un iminet război între Rusia și Ucraina. Sper doar că până atunci, guvernanții noștri să renunțe la „baletul politic” și „să lase impresia artistică” în seama unor majorete, pentru că țara are nevoie de barbați patrioți competenți nu de trăgători de sfori!

Cosmin Matache

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.