Majoritatea părinților mileniali își cresc copiii fără să țină cont de religie. Ce au mai descoperit cercetătorii

2 min read
Majoritatea părinților mileniali își cresc copiii fără să țină cont de religie. Ce au mai descoperit cercetătorii

Cercetările arată că majoritatea părinților mileniali își cresc copiii fără a pune accentul pe religie – și este puțin probabil ca această schimbare să aibă un impact asupra moralității copiilor.
Un sondaj realizat în noiembrie 2019, condus de American Enterprise Institute, a adunat răspunsurile a peste 2.500 de adulți care trăiesc în Statele Unite. Rezultatele au arătat că mulți părinți tineri își cresc copiii fără să țină cont de religie, spre deosebire de generațiile mai vechi pentru care încorporarea religiei în educația copiilor era o regulă.
Dintre părinții intervievați, cu copii sub 18 ani, 42% au declarat că își duc în mod regulat copiii la slujbe religioase. Chiar mai puțini – 38% – au spus că își trimit copiii la programe de educație religioasă. Comparăm această cifră cu 65% dintre părinții de 65 de ani sau mai în vârstă, cu copii adulți, care au declarat că și-au trimis copiii la un program de educație religioasă și cu 61% care au declarat că și-au dus în mod regulat copiii la slujbe religioase în timpul anilor de formare.
Deci, de ce această schimbare? De generații întregi, religia a fost văzută ca o resursă pentru promovarea dezvoltării morale a copiilor. „Un bun program de educație religioasă le oferă copiilor posibilitatea de a învăța de la alți adulți și copii despre ce înseamnă să fii o persoană bună în contextul unei anumite tradiții religioase”, spune Debra Haffner, paroh la Biserica Unitariană Universalistă din Reston, Virginia.
Cu toate acestea, deși mulți oameni cred că religia este esențială pentru moralitate, cercetările nu arată că acest lucru este adevărat. Atât copiii care sunt crescuți cu religie, cât și cei care sunt crescuți fără religie, pot crește și pot deveni oameni morali. Studiile arată că credința religioasă este legată de stiluri parentale mai autoritare sau de control,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.