Majoritatea PSD-USR-PNL blochează legea AUR privind plantarea de păduri- 1milion de hectare

2 min read

Majoritatea parlamentară formată din PSD-USR-PNL blochează legea AUR privind plantarea de păduri.

Această lege prevede ca în următorii 10 ani în România să se planteze, cu finanțare de la bugetul de stat sau din fonduri europene, cu responsabilitatea guvernului României, peste un milion de hectare de pădure.

În ultimii 32 de ani suprafața de teren împădurită din România a scăzut considerabil.

Se estimează că prin defrișări legale dar mai ales prin cele ilegale aproape un milion de hectare de păduri au dispărut din România.

Aproape jumătate de milion de hectare de păduri au fost defrișate în mod ilegal.

La acest moment suprafața de pământ românesc pe care se află păduri este evaluată la puțin peste 7 milioane de hectare.

În România se taie foarte mult și nesustenabil. Cam ca în toate domeniile statul român nu mai este în stare să gestioneze situația din țară.

Politicienii și partidele politice au acaparat ca niște căpușe instituțiile publice și se află în deplină colaborare cu cei care devalizează țara, asta dacă nu o devalizează chiar ei. Partidele nu promovează cei mai buni oameni și nu lasă instituțiile să se dezvolte prin profesionalizare. Dacă ai un șofer care te-a servit bine și este ascultător, nu îi este frică de pușcărie și semnează orice îi spui, atunci el este perfect pentru a fi director prin vreo instituție publică.

Numiri politice se fac și în ministerul mediului , la garda de mediu dar și în instituțiile care ar avea în responsabilitate protejarea pădurilor.

Pierderile suferite de statul român ca urmare a tăierilor ilegale de păduri sunt de ordinul a peste 10 miliarde de euro. Dar pierderile financiare directe sunt nesemnificative față de problemele grave de mediu care revin din aceste probleme mare dar și din costurile generațiilor viitoare.

Ceea ce s-a tăiat în ultimii 32 de ani nu se va reface nici în următorii 320 de ani dacă nu începem să ne comportăm responsabil, că oprim tăierile de păduri și chiar să creștem suprafețele de teren pe care se află arbori.

Majoritatea PSD-PNL-USR blochează proiectul de lege propus de AUR și care ar face ca în următorii ani să începem să refacem ceea ce s-a distrus în ultimii 32 de ani. Partidele sistemului blochează în parlament legea prin tot felul de comisii și comitete, poate o trece acest mandat.

Atitudinea partidelor este una nejustificată deoarece nu vedem ce rău ar face o lege care ar duce în cele din urmă la un program guvernamental de împăduriri.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.