Mare sărbătoare în Săptămâna Luminată: Izvorul Tămăduirii

2 min read
Mare sărbătoare în Săptămâna Luminată: Izvorul Tămăduirii

În vinerea din Săptămâna Luminată, în fiecare an, creștinii ortodocși sărbătoresc „Izvorul Tămăduirii”. Sărbătoarea datează din secolul al V-lea, amintind de o minune petrecută în apropierea Constantinopolului. Conform tradiției, Maica Domnului i-a descoperit împăratului Leon cel Mare un izvor cu apă vindecătoare.
„Prin această minune săvârșită de Maica Domnului trebuie să înțelegem că Fecioara Maria este izvorul nesecat al minunilor, mai ales atunci când suntem în slujirea aproapelui nostru. Sărbătoarea ne cheamă să ne împărtășim de izvorul cel dătător de viață al Mântuitorului nostru Iisus Hristos cel înviat Care prin Maica Domnului este izvor de tămăduiri tocmai pentru că a biruit moartea, iar prin Învierea Sa toți am primit vindecare”, spunea pentru TRINITAS TV PS Macarie al Europei de Nord.
Această sărbătoare închinată Maicii Domnului  amintește, totodată, și de Vinerea Mare. Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, care a vărsat atunci lacrimi lângă Crucea Mântuitorului, se arată acum ca izvor de nădejde și de vindecare.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Tot în această zi, în toate bisericile se oficiază slujbe de sfințire a apei.
Credincioșii care participă la Sfânta Liturghie iau agheasmă pe care o folosesc la stropirea caselor, grădinilor și ogoarelor.

Dragi prieteni,
dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.
Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.
Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.