Marian Vanghelie, condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare. Fostul primar, judecat de 6 ani pentru o șpagă de 30 de milioane de euro

2 min read
Marian Vanghelie, condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare. Fostul primar, judecat de 6 ani pentru o șpagă de 30 de milioane de euro

Marian Vanghelie a fost condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare cu executare, pentru luare de mită de 30 de milioane de euro. Decizia nu este definitivă. Dosarul se află în instanță de șase ani.

Marian Vanghelie a fost condamnat de Tribunalul București pentru luare de mită de 30 de milioane de euro.
„Condamnă pe inculpatul Vanghelie Marian- Daniel la pedeapsa rezultantă de 11 ani si 8 luni închisoare. Interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, drepturi prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, pe o perioadă de 5 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale”, scrie în documentul Tribunalului.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
De asemenea, judecătorul a admis acțiunea civilă formulată de partea civilă Sectorul 5 al Municipiului București și îl obligă pe inculpatul Vanghelie Marian- Daniel să plătească părții civile suma de 15.044.700 euro, la cursul BNR din ziua plății, cu titlu de daune materiale.
Alte trei persoane au fost condamnate cu pedepse cuprinse între 3 și 8 ani de închisoare. Decizia nu este definitivă.

Dragi prieteni,
dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.
Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.
Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.