SMS salvator

2 min read
SMS salvator

Cei care fac același sport de mulți ani aud aceleași sfaturi tactice. Cei care vin la cateheze de mult timp au făcut cursul de inițiere de mai multe ori. Nu prea sunt lucruri noi de spus, după zece ani de antrenamente sportive și duhovnicești. Asta înseamnă consecvență și este singura care dă rezultate.
Este grav să confundăm anestezia distracțiilor lumești cu speranța că vom învinge moartea. Dacă există destul timp, este pentru că, fiindcă este atât de puțin, nu știm ce să facem cu el.
Fiecare moment de fericire nu este altceva decât confirmarea că avem un trecut. Doar memoria se bucură. Este o anamneză liturgică care ne hrănește cu har gratuit, fără de care nu am putea supraviețui.
Banul, puterea, singurătatea. Poate că acestea sunt cele trei chei care explică totul și nu explică nimic. Doar Creatorul ne poate lămuri tainele propriei creații.
Fiecare verset evanghelic este un SMS urgent către sufletul omenirii muribunde.
Este dificil pentru un sedentar să priceapă că trebuie să facă mișcare, dar nu este imposibil. Este dificil pentru un alcoolic să învețe abstinența, dar nu este imposibil. Este dificil pentru un ateu să zică o rugăciune, dar nu este imposibil. Este dificil pentru un zgârcit să facă milostenie, dar nu este imposibil. Cu Dumnezeu totul este posibil, chiar și ca un orb să vadă dau un mort să învieze.
Un copil se zbenguia azi pe trotuarul de lângă Kik și – din neatenție – a sărit în fața unei mașini. A fost salvat imediat de brațul ferm al mamei, care l-a înșfăcat din fața morții.
Asta face Mama Biserica, ne scapă de accidente cauzate de neatenția noastră. Ei îi datorăm totul! Este expresia preferată a sfântului meu preferat, Ivan Serghiev / Ioan din Kronstadt.
În ajunul Izvorului Tămăduirii,

 » sursa: www.crestinortodox.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.