Micuțul miracol: cum a fost salvat un bebeluș prematur cu o pungă de sandviș

2 min read
Micuțul miracol: cum a fost salvat un bebeluș prematur cu o pungă de sandviș

Când bebe Eris a venit pe lume la numai 22 de săptămâni și 5 zile de sarcină, cântărea mai puțin decât o conservă de tomate, adică 485 de grame. Micuța bebelușă a fost pusă într-o pungă de sandviș pentru a-i proteja organele vitale și a menține temperatura corpului. Astfel, o banală pungă de sandviș i-a salvat viața, prevenind hipotermia.

Cayce Lee, 37, și soțul ei, Dennis, 35, din Lewisville, North Carolina, au trecut prin momente groaznice de când micuța lor fetiță a venit pe lume, timp de 254 de zile la Terapie Intensivă, cei doi au trăit emoții puternice, neștiind dacă Eris va supraviețui. ”Am fost mereu cu emoții cât am fost însărcinată, pentru că am mai avut o naștere de bebeluș mort. La 19 săptămâni medicii au descoperit că mă dilatasem 2 centimetri. Am reușit să mai țin sarcina încă 3 săptămâni, ceea ce a ajutat medicii să îi salveze viața.”, povestește Cayce. După ce a intrat în travaliu, Cayce a fost pusă sub anestezic și fetița ei a fost adusă pe lume prin cezariană, apoi pusă într-o pungă de sandviș înainte de a fi pusă într-un ventilator de la Terapie Intensivă. După naștere, Eris a dezvoltat o serie de afecțiuni care i-au pus viața în pericol: infecție cu stafilococ, pneumonie, septicemie, la un moment dat ajungând ca viața ei să depindă de aparate, nemaifiind capabilă să respire singură. 

”Eris a avut pneumonie de 4 ori, primeam apeluri la 6 dimineața să mergem să o vedem, pentru că ar putea să moară. Au fost multe momente când credeam că ne va părăsi. Dar a reușit de fiecare dată să învingă sorții. Era atât de mică încât timp de 2 luni nu am avut cu ce să o îmbrăcăm, am primit hăinuțe speciale pentru prematuri ca ea de la o societate de caritate”,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.