Milionar rus ucis la Londra: Putin ar fi dat ordinul

2 min read
Milionar rus ucis la Londra: Putin ar fi dat ordinul

Anchetatorii britanici au indicii că un om de afaceri rus decedat la Londra în 2018, un critic al preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, probabil a fost asasinat, informează BBC News.
Omul de afaceri Nikolai Glushkov a fost găsit mort în martie 2018 în locuinţa sa din New Malden, în sud-vestul Londrei. Experţii legişti au prezentat vineri dovezi care sugerează că circumstanţele decesului au fost aranjate pentru a părea a fi sinucidere, însă, de fapt, a fost implicată „o parte externă”.
Expertul legist Chinyere Inyama a declarat vineri într-o instanţă judiciară din Londra că este vorba de o crimă, comisă prin strangulare.
Nikolai Glushkov fugise din Rusia după ce fusese acuzat de fraude comise în calitatea de director adjunct al companiei Aeroflot şi a primit azil politic în Marea Britanie în 2010.
În 2017, o instanţă judiciară din Rusia l-a condamnat în lipsă la opt ani de închisoare, pentru o fraudă de peste 119 milioane de dolari.
Nikolai Glushkov, care avea 68 de ani, urma să se prezinte pe 12 martie 2018 la o instanţă comercială din Londra, pentru a se apăra de acuzaţiile din Rusia. În acea zi a fost găsit mort de fiica sa, Natalia.
Decesul său a avut loc la o săptămână după atacul neurotoxic care i-a vizat în orăşelul britanic Salisbury pe fostul agent rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia.
Poliţia metropolitană londoneză nu a făcut deocamdată nicio arestare în acest caz, iar motivul crimei urmează să fie stabilit.
Nikolai Glushkov a fost prieten apropiat cu oligarhul Boris Berezovski, un critic al preşedintelui rus, Vladimir Putin. Boris Berezovski a fost găsit spânzurat în locuinţa sa din Berkshire, în regiunea britanică Anglia, în 2013. Nu s-au stabilit cu exactitate circumstanţele morţii lui Boris Berezovski.

Navigare în articole

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.