Ministerul Educației a gestionat dezastruos Evaluarea Națională. Titus Păunescu (AUR) solicită explicații

1 min read

Modul dezastruos în care Ministerul Educației comunică informații privind organizarea examenelor aferente Evaluării Naționale a generat panică și confuzie în rândul elevilor, părinților și dascălilor. Deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu solicită explicații pentru publicarea cu întârziere a normelor de aplicare pentru examenele naționale.

Pe 26 mai, prin Ordonanță de Urgență a Guvernului, a fost stabilit faptul că elevii de clasa a opta, care în timpul ginmaziului au avut locul 1 la olimpiadele naționale sau locurile 1, 2 sau 3 la concursuri internaționale recunoscute de Ministerul Educației, se pot înscrie la orice liceu din județul lor fără a se prezenta la Evaluarea Națională.

Cu toate acestea, normele de aplicare au apărut în Monitorul Oficial abia vineri, 10 iunie, fără a se lua în considerare că luni, 13 iunie, este zi liberă, ceea ce a generat o stare de toatală confuzie în rândul părinților și a copiilor, mulți dintre acești alegând să participle, totuși, la examenele naționale, pentru a nu risca pierderea unui loc la liceu.

Vă rog să îmi precizați, stimate domnule ministru, cine este răspunzător pentru proasta gestionare a acestei situații, în speță, întârzierea nepermis de mare a publicării normelor de aplicare, precum și cine se face vinovat pentru lipsa de comunicare pe această temă între minister, ISJ-uri și părinți?

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.