Ministerul Sănătăţii vrea să schimbe obiceiurile oamenilor: Românii să nu mai meargă zilnic la magazin

1 min read
Ministerul Sănătăţii vrea să schimbe obiceiurile oamenilor: Românii să nu mai meargă zilnic la magazin

Andreea Moldovan, secretar de stat din Ministerul Sănătăţii, a declarat că românii ar trebui să-și schimbe obiceiurile de consum și să meargă mai rar la magazin pentru că „aglomeraţia şi mobilitatea excesivă a oamenilor” provoacă îngrijorare în rândul autorităţilor”.

„Cred că este un moment, pentru noi toţi, să ne reconsiderăm modul de a face cumpărături, pentru că dacă ne gândim la alte ţări, magazinele se închid în mod obişnuit, fără pandemie, la ora şapte. (…) Cred că este un moment în care să ne şi schimbăm acest mod de a merge zilnic de mai multe ori la magazin să cumpărăm câte puţin, pentru că nu cred că este favorabil pentru niciunul dintre noi, din niciun punct de vedere. Ce ne sperie este aglomeraţia şi mobilitatea excesivă a oamenilor”, a declarat Andreea Moldovan pentru Digi 24.

Moldova a mai spus că prin restricţionarea circulaţiei după anumite ore autorităţile încearcă să reducă mobilitatea excesivă sau formarea de aglomerări în spaţii mici unde transmiterea virusului se poate face uşor.

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.