Ministrul Muncii răspunde la întrebarea senatorului Sorin Mateescu (AUR) privind majorarea alocațiilor: Se amână. Majorarea se va face ținând cont de sustenabilitate bugetară

1 min read

La sfârșitul lunii octombrie, senatorul Sorin Mateescu (AUR) a adresat o întrebare parlamentară ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, prin care a adus în atenție situația alocațiilor pentru copii. Acesta a reaminti că, în contextul în care rechizitele școlare, manualele și produsele alimentare s-au scumpit, Ministerul Muncii nu a luat măsuri pentru a majora alocațiile copiilor, în ciuda promisiunilor făcute de fostul ministru Marius Budăi.

La întrebarea „Ce măsuri veți lua ca și ministru al Muncii, împreună cu colegii dumneavoastră din Guvern, pentru a crește real alocațiilor copiilor?”, adresată de către senatorul AUR, ministerul de resort a transmis un răspuns scurt, în care se face trimitere la niciun fel de măsuri ce vor fi adoptate pe viitor.

Astfel, Ministerul Muncii a precizat că:

„Potrivit prevederilor art.3 alin.(2) din Legea nr.61 /1993 privind alocația de stat pentru copii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflaţiei, aceste influenţe fiind cuprinse în fundamentarea bugetului pe anul 2024, reprezentând o obligaţie prevăzută de lege.

O altfel de majorare trebuie decisă în condiţii de sustenabilitate bugetară, cu acordul Ministerului Finanțelor”.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.