Ministrul Vlad Voiculescu preferă un certificat electronic de liberă trecere pentru vaccinați. O nouă segregare?

2 min read
Ministrul Vlad Voiculescu preferă un certificat electronic de liberă trecere pentru vaccinați. O nouă segregare?

Ministrul Vlad Voiculescu a declarat că ar prefera un certificat electronic la vaccinare, pe telefon, avertizând că vor exista state care vor condiționa primirea călătorilor pe teritoriul lor prin vaccinare acestora.
Din punctul meu de vedere este un derapaj jalnic încurajarea unei asemenea segregări în rândul populației: vaccinul este un mijloc de imunizare și nu un scop în sine! Poți să ai anticorpi, poți să fi făcut deja boala (cu o imunitate de până la nouă luni, conform unui studiu realizat în Germania). Până la urmă poți fi cu teste negative la zi sau să ai imunitate în lipsa anticorpilor. Dar când Ministrul Sănătății descurajează în prime-time la TVR ideea de imunizare naturală și de cuantificare a ei, te iei cu mâinile de cap!
Cred că Guvernul ar trebui să apere interesul tuturor cetățenilor, având în vedere că 60% dintre români sunt în expectativă, conform sondajul Avangarde din această lună. Din punctul meu de vedere, un stat care ar cere un asemenea permis trebuie abordat ferm, la nivel diplomatic, nu încurajat. Este de salutat, în acest context, poziția echilibrată a Președinției care a descurajat segregarea printr-un asemenea pașaport.
Eu personal sunt optimist, există imunizări noi în testare, modalități de a nu răspândi virusul cum este pastila celor de la Universitatea Graz, testări care dau rezultatul aproape imediat. Cred că vom avea mult mai multe soluții anul acesta. Chiar și vaccinuri noi, ieri belgienii au anunțat un nou vaccin, spre exemplu.
Dar până la vaccin, nu înțeleg de ce nu se încurajează analiza anticorpilor. Cu 100 lei poți vedea, prin analize medicale, dacă ai deja imunitate, chiar dacă din păcate aceste analize relevă doar imunitatea umorala, cea rezultată prin anticorpi. Un studiu realizat în România de către medicii din rețeaua Regina Maria a concluzionat că 79% dintre românii infectați cu SARS-CoV-2 prezintă anticorpi detectabili.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.