Minunile de sărbători există! O fetiță care s-a născut fără o mână a primit cel mai frumos dar posibil

2 min read
Minunile de sărbători există! O fetiță care s-a născut fără o mână a primit cel mai frumos dar posibil

Până acum nu a avut parte de o proteză care să o ajute să apuce
Alexia Cliffe (din Middlesbrough, Marea Britanie) are opt ani și s-a născut fără mâna stângă. De-a lungul timpului, a purtat mai multe tipuri de proteze, dar niciuna dintre ele nu îi permitea să apuce lucrurile. Ca să se ajute în viața de zi cu zi, fetița se folosea de încheietura cotului, inclusiv pentru activități precum apăsarea unui tub cu pastă de dinți.
Angela, mama ei, nu s-a ferit să dezvăluie, într-o intervenție pentru „The Sun”, că fetița este o fire independentă, dar când nu reușește să facă lucruri singură este copleșită de frustrări: „Dintotdeauna a fost independentă și a reușit să se descurce, dar sunt lucruri pe care pur și simplu nu le poate face și de aceea devine frustrată. De exemplu, trebuie să-i tai întotdeauna mâncarea.”
A primit în dar o proteză bionică
Situația se va schimba pentru Alexia întrucât a primit o proteză bionică, care permite deschiderea palmei și apucarea obiectelor. 
Mama ei s-a adresat unei companii producătoare de proteze bionice cu ajutorul imprimantelor 3D. A reușit să strângă fonduri pentru achiziționarea protezei, care costă 11.000 de lire, având parte și de sprijinul familiei. Aceasta a inițiat o campanie de strângere de fonduri.

Proteza pe care a primit-o fetița este de tip „Hero”, funcționând cu ajutorul musculaturii existente la nivelul membrului incomplet, astfel încât să se poată executa și mișcările de apucare. Datorită noii sale proteze, Alexia o să poată să se pieptene singură, să strângă lucruri de prin casă, să-și lege singură șireturile încălțărilor etc. Imprimeul protezei este inspirat din filmul „Frozen”, asortându-se cu rochia Elsei. 

Însă cea mai mare bucurie a mamei este că în acest an va fi prima dată când fiica ei o să poată să-și deschidă singură cadourile primite de Crăciun.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.