Munca la câmp pe caniculă. Recomandări pentru fermieri

3 min read
Munca la câmp pe caniculă. Recomandări pentru fermieri

agrointeligenta.ro
– 25 iulie 2022 07:39

Fermier pe caniculă (foto: agrarheute.com)

Canicula și expunerea la soare în aceste zile pot pune în pericol viața fermierilor, a lucrătorilor din ferme. Cel mai important în acest zile este să vă protejați de razele solare și de temperaturile excesive.
Organismul își atinge limitele când activitatea pe care o desfășoară este în stres termic la care se adaugă efort fizic și lipsa de lichide. Există riscul de a face insolație și insuficiență circulatorie, adesea cu un rezultat fatal. Pentru a preveni acest lucru, o zi de lucru în timpul valului de căldură ar trebui să fie bine planificată și pregătită.Pregătiți-vă ziua de lucru pe caniculăAsigurați-vă că există suficientă disponibilitate de lichide la locul de muncă (cel puțin 2 până la 3 litri pe zi).
Înainte de a începe lucrul, beți multe lichide (apă sau sucuri naturale).
Pe toate zonele expuse la soare, aplicați protecție solară rezistentă la apă cu un filtru de protecție solară ridicat (30 până la 50 SPF).
Purtați haine ușoare, de culoare deschisă și care permit evaporarea transpirației.
Purtați îmbrăcăminte de protecție UV când lucrați în aer liber pentru perioade îndelungate.
Purtați o pălărie deschisă la culoare și ochelari de soare cu protecție UV.Programați-vă orele de lucru și pauzeleProgramați-vă munca fizică obositoare în aer liber în orele dimineții. Nivelurile de ozon sunt cele mai ridicate în primele ore ale serii (16:00 – 18:00).
Evitați activitățile la orele de prânz, când trebuie să vă retrageți la umbră.
Mănâncați doar alimente ușoare, bogate în vitamine.
Planificați o pauză la fiecare oră pentru a vă răcori. Când afară sunt peste 30 °C la umbră, pauza trebuie să fie de 5 minute pe oră, la peste 35 °C la umbră sau la peste 32 °C cu umiditate ridicată, pauza recomandată este de de 15 minute pe oră.Insolație: reacționați imediat!În cazul în care un coleg din fermă este doborât de insolație și de căldură, acționați imediat.Mutați victima la umbră și scoteți-i hainele care îl strâng.
Întindeți-vă pe spate cu picioarele ridicate dacă vă simțiți epuizat de căldură.
Țineți capul ridicat dacă aveți insolație.
Răcoriți-vă capul și gâtul cu prosoape umede.
Dacă suferiți de insolație, răciți-vă și brațele și picioarele cu prosoape umede.
Luați înghițituri mici de lichid călduț (doar dacă sunteți pe deplin conștient!).
Controlați-vă respirația.
În caz de inconștiență, puneți victima într-o poziție laterală stabilă.
Insolația pune viața în pericol, așa că sunați la 112 pentru a cere imediat ajutor.Vestă pentru răcirea corpuluiDe ceva vreme, pe piață a apărut îmbrăcămintea funcțională răcoritoare pentru lucrul la căldură. Aceste articole de îmbrăcăminte sunt croite dintr-un material special care poate stoca apa iar răcirea corpului se bazează pe același principiu ca transpirația. În Germania, asigurările sociale agricole (SVLFG) recomandă produsul și subvenționează o vestă de răcire cu până la 30 la sută.Vesta care răcește corpul este produsă dintr-o lână care menține apa. Răcirea prin evaporare răcește purtătorul.Pentru a activa procedura de răcire a corpului,

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.