Ne-am vaccinat degeaba – Șeful Pfizer susține că abia în martie va exista vaccin împotriva variantei Omicron – 4media.INFO

În timp ce autoritățile europene își obligă cetățenii să se vaccineze prin diferite metode legale sau mai puțin legale, directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a declarat că un vaccin care vizează varianta Omicron a noului coronavirus va fi gata în martie. Cel mai probabil, cetățenii vor fi nevoiți să ridice din nou mâneca în martie pentru a primi o altă doză…

”Acest vaccin va fi gata în martie. Începem deja să producem unele dintre aceste cantităţi cu risc”, a declarat Bourla pentru CNBC”.

”Speranţa este că vom realiza ceva care va avea o protecţie mult mai bună, în special împotriva infecţiilor, pentru că protecţia împotriva spitalizărilor şi a bolilor severe este rezonabilă în acest moment, cu vaccinurile actuale atâta timp cât aveţi, să spunem, a treia doză”, a spus Bourla.

Datele obţinute în condiţii reale din Regatul Unit au arătat că vaccinurile Pfizer şi Moderna au o eficacitate de doar aproximativ 10% în prevenirea infecţiei simptomatice cu Omicron la 20 de săptămâni după a doua doză, potrivit unui studiu al Agenţiei pentru Securitate a Sănătăţii din Marea Britanie.

Cu toate acestea, cele două doze iniţiale oferă încă o protecţie bună împotriva formelor severe de boală, a constatat studiul.

Navigare în articole

 » sursa: www.60m.ro