Neglijența gravă într-un spital din Cluj! O asistentă i-a injectat adrenalină unui bebeluș de doar 2 luni, în loc să-i facă aerosoli

2 min read
Neglijența gravă într-un spital din Cluj! O asistentă i-a injectat adrenalină unui bebeluș de doar 2 luni, în loc să-i facă aerosoli

Greșeala unei asistente a pus în pericol viața unui bebeluș de 2 luni!
Potrivit antena3.ro, micuțul ajunsese la spital cu bronșiolită, o infecție virală care inflamează căile respiratorii, iar medicul care a preluat cazul, a recomandat să i se facă aerosoli cu adrenalină. Asistenta medicală care trebuia să se ocupe de copil a înțeles însă greșit indicațiile medicului și i-a administrat micuțului adrenalină direct în venă.
Bebelușul a început să se simtă rău la scurt timp, iar pentru a-i salva viața a fost nevoie de intervenția rapidă a medicilor. Din fericire, micuțul a fost stabilizat și a fost transferat la Spitalul de Pediatrie din Cluj-Napoca.

Conducerea spitalului a recunoscut greșeala și a decis ca asistenta vinovată de acest incident grav să fie concediată. Momentam, familia bebelușului nu a depus plângere și nici nu a sesizat Colegiul Medicilor.
Menționăm că adrenalina sub formă de aerosoli este recomandată de către medicul specialist în cazul formelor severe de laringită sau crize de astm bronșic ale copilului. Administrarea sa se face numai în unitățile spitalicești întrucât are indicații precise de utilizare. Dacă nu este administrată corespunzător, adrenalina poate determina reacții adverse severe precum insuficiență respiratorie acută, tulburări de ritm cardiac cu angină pectorală și creșterea valorilor tensiunii arteriale. 
Citește și:

Acuzații grave de malpraxis la un spital din România: „Ne-a zis să stăm liniștiți, iar duminică inima copilului nu mai bătea”
Bebeluș internat în stare gravă! Tatăl spune că l-a strivit în somn din greșeală, dar anchetatorii au altă părere
Medic din Cluj cercetat pentru malpraxis după ce a pus greșit în ghips mâna unui copil

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.