Repetiția este mama învățăturii – mai ales când vorbim de matematică

2 min read
Repetiția este mama învățăturii – mai ales când vorbim de matematică

Încă din copilărie am tot auzit formularea „Repetiția e mama învățăturii”. Deși, atunci, părea că toata lumea își dorește să meargă fix pe aceeași idee, acum adult fiind înțeleg mai bine care era scopul utilizării acestei expresii.
Pentru înmagazinarea cunoștințelor dobândite, fiecare persoană trebuie să aibă un anumit comportament. Sunt persoane care rețin mai ușor informațiile, dar și persoane care trebuie să dea dovadă de perseverență și să aloce timp pentru a învăța și dobândi cunoștințele necesare.
Deși atunci nu vedeam utilitatea exersării cunoștințelor și a repetiției noțiunilor învățate recent la clasă, acum îmi dau seama că au fost momente când am greșit și că ar fi fost bine să urmez sfaturile cadrelor didactice și ale părinților.
Pentru elevii de clasa a III-a vă propun să citiți informații referitoare la Culegerea de matematică în care sunt incluse exerciții utile pentru exersarea și desăvârșirea cunoștințelor elevilor.
Culegerea este structurată pe 10 unități de învățare, care respectă programa școlară și pe care cadrul didactic le poate aborda în funcție de proiectarea didactică pregătită.
La baza celor 10 unități de învățare stau 20 de teste care conțin peste 130 de exerciții utile elevilor pentru a exersa noțiunile învățate la clasă.
Culegerea de matematică pentru clasa a III-a este utilă atât elevilor, care vor să înțeleagă mai bine materia predată la clasă, cât și elevilor care își doresc să se pregătească pentru excelență.
Culegerea de matematică poate fi utilizată ca auxiliar al oricărui manual alternativ de clasa a III-a, ca o resursă care poate înlocui, sau completa, manualul școlar la nivelul aplicațiilor.
Aceasta are la bază conceptele de matematică pentru toți, precum și matematică dificilă, dar prietenoasă și stimulează interesul pentru învățare și gândirea creativă. Itemii sunt gândiți pe diferite nivele de dificultate, astfel încât sa se adreseze tuturor elevilor în funcție de gradul lor de pregătire.
Poate fi utilizată atât la şcoală, în cadrul lecţiilor de matematică, cât şi acasă, pentru activitatea independentă.

 » sursa: www.didactic.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.